Afbeelding

Koninklijke onderscheidingen

Actueel 93 keer gelezen

Spijkenisse - Op 27 april 2012 zijn er, ter gelegenheid van Koninginnedag, in Bernisse Koninklijke onderscheidingen uitgereikt. De burgemeester van Bernisse, mevrouw P.J. Bouvy–Koene, heeft de versierselen uitgereikt aan zeven inwoners van de gemeente Bernisse, waaronder een echtpaar. Allen ontvingen ze de onderscheiding ‘Lid in de Orde van Oranje Nassau’.

De heer Arkenbout, Heenvliet

De heer Arkenbout zet zich al sinds 1980 op bijzondere wijze in voor de maatschappij, met name op het gebied van de land- en tuinbouw. Van 1980 – 2002 was de heer Arkenbout bestuurslid van de Rabobank in Oudenhoorn. Sinds 1985 is hij voorzitter van de agrarische commissie Bernisse van de LTO en sinds 1995 contactpersoon van de LTO Voorne-Putten. Hij heeft beide functies gecombineerd bij de problemen die er in Bernisse waren met het Kierbesluit en de plannen om de polders Zuidoord en Beningerwaard te ontpolderen. Tevens is de heer Arkenbout sinds 2000 betrokken bij de optimalisering van de spruitenteelt en de promotie van spruiten en lid van de werkgroep gewasbeschermingsmiddelen van LTO.

Mevrouw van Dongen–Bouman, Heenvliet

Mevrouw van Dongen–Bouman is al meer dan twintig jaar vrijwilliger voor de Verenigde Protestantse gemeente ‘Tweestromenland’. Ze organiseert diverse activiteiten, zoals de rommel-, paarden- en boekenmarkten. Verder is ze lid van het beheerdersteam van het kerkelijke verenigingsgebouw ’t Trefpunt, verricht ze schoonmaakwerkzaamheden en pleegt ze onderhoud aan het kerkgebouw. Mevrouw van Dongen–Bouman is sinds 2001 vrijwilliger bij haar voormalige werkgever CBS Merula te Heenvliet en sinds 2002 voorzitter van de Hervormde Vrouwenvereniging.

Mevrouw Gerritsen–de Jong, Simonshaven

Mevrouw Gerritsen-de Jong zet zich al sinds 1961 in als opvanger van gewonde, zieke en verzwakte vogels en kleine knaagdieren. Ze heeft zelfs haar huis voor dit doel ingericht met kooien, hokken en baden voor de opvang van dieren zoals vogels, hazen en egels. De dierenambulance komt bijna dagelijks vogels afleveren en ook andere instanties en particulieren weten haar te vinden. In de afgelopen jaren is mevrouw Gerritsen–de Jong gaan samenwerken met Vogelklas Karel Schot uit Rotterdam, waarvoor ze nu de vooropvang verzorgt. Ze vangt inmiddels 500 dieren op en is daar 24 uur per dag, 7 dagen per week mee bezig. In de jaren ’60 was mevrouw Gerritsen-de Jong vrijwilliger bij de oprichting en bouw van het Streekdierentehuis.

Mevrouw Kleijwegt–Oosterlee, Zuidland

Mevrouw Kleijwegt–Oosterlee is van 1984-1993 actief geweest voor de Gereformeerde Kerk in Zuidland. Ze was twee termijnen ouderling, begeleidde een jeugdkamp en was lid van de beroepingscommissie. Sinds 1984 bezoekt mevrouw Kleijwegt–Oosterlee wekelijks vele zieke en alleenstaande ouderen. Ze geeft deze mensen aandacht en wat extra’s bij bijzondere gelegenheden, zoals oliebollen op oudejaarsdag. Voor een oudere dame met psychische problemen draagt het bezoek van mevrouw Kleijwegt–Oosterlee bij aan haar herstel. Daarnaast is ze sinds 2002 vrijwilliger bij de Stichting Zorg Samen voor Suriname. Ze zamelt oude dekbedhoezen in en naait daar lakens van voor kindertehuizen in Suriname.

De heer Salome, Heenvliet
Mevrouw Salome–van Unnik, Heenvliet

De heer Salome en mevrouw Salome– van Unnik uit Heenvliet ontvangen beiden een Koninklijke onderscheiding. Het gebeurt maar zelden dat twee gehuwden tegelijkertijd een onderscheiding ontvangen. De heer en mevrouw Salome–van Unnik ontvangen de Koninklijke onderscheidingen voor het werk dat ze hebben verricht voor de William Schrikker Pleegzorg. Sinds 1992 hebben ze meerdere verstandelijk en lichamelijk beperkte kinderen in hun gezin opgevangen en medisch verzorgd. Naast vier eigen kinderen, hebben ze vijf pleegkinderen langdurig opgevangen. Ook worden kinderen voor tijdelijke crisisopvang in het gezin liefdevol verzorgd. Naast de zorg voor kinderen heeft het echtpaar ook ruimte op de boerderij voor dieren die niet meer elders verzorgd kunnen worden.

Mevrouw Visser–van Baak, Geervliet

Mevrouw Visser–van Baak heeft zich de afgelopen zeventien jaar verdienstelijk gemaakt op het terrein van vluchtelingenwerk, muziek en cultuur. Sinds 1995 is mevrouw Visser – van Baak vrijwilliger voor de Stichting Vluchtelingenwerk Maas Delta. Ze is actief als docent/taalcoach en maatschappelijk begeleider van vluchtelingen. Mevrouw Visser–van Baak is initiatiefnemer en werkgroeplid van de Geervlietse Muziekmiddagen. Vanaf 1996 organiseert ze deze muziekmiddagen en is betrokken bij de voorbereiding, de uitvoering, de inhoud en de presentatie. Met haar liefde voor de muziek en haar sociale betrokkenheid levert ze een belangrijke bijdrage aan dit voor Geervliet uiterst waardevolle culturele instituut. Als vrijwilliger van de VVV geeft mevrouw Visser–van Baak sinds 1997 rondleidingen in de ruïne Ravesteyn te Heenvliet.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant