Afbeelding

VVD: Stoppen met project Suriname

Actueel 82 keer gelezen

Spijkenisse - De VVD-Spijkenisse heeft de burgemeester gisterenavond tijdens de raadsvergadering verzocht om definitief te stoppen met het project 'Suriname van Spijkenisse'.

"De gemoederen over Suriname zijn recent weer hoog opgelopen met het aannemen door het Surinaamse parlement van een amnestiewet voor de Decembermoorden in 1982. Het beoogde doel van verzoening en vereniging wordt niet gerealiseerd, sterker nog, de verdeling tussen voor- en tegenstanders wordt alleen maar groter. Niet bepaald het klimaat waar je een snelle terugkeer verwacht van de in Nederland en ook Spijkenisse wonende Surinamers," aldus Emanuel Geurts, raadslid voor de VVD.

In 2010 is de in Nederland veroordeelde drugscrimineel en hoofdverdachte van de Decembermoorden Desi Bouterse president geworden in Suriname. Mede op verzoek van de VVD daarna het terugkeerproject in Spijkenisse al in de koelkast gezet. In 2011 heeft woningcorporatie Woonbron, één van de andere partners in het remigratieproject, de partners laten weten dat zij stopt met deelname aan het project. "Alles bij elkaar lijkt het mij logisch, dat ook de gemeente Spijkenisse nu definitief stopt met het Surinameproject", concludeert Geurts.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant