Afbeelding
Foto: PR

Een nieuwe vorm van Beschermd Wonen op de Zuid-Hollandse Eilanden

Algemeen 521 keer gelezen

Hellevoetsluis - Op dinsdag 4 juni organiseert Zeeuwse Gronden een avondsymposium over Het nieuwe Beschermd Wonen in theater de Twee Hondjes te Hellevoetsluis. Een veilige, kleinschalige beschermde woonvorm, zonder drugs, waar je indien nodig je hele leven kan blijven wonen en waar familie nauw betrokken wordt. Deze woonvorm is per juli 2024 ook in Dirksland beschikbaar. Hiermee komt een grote wens van familie van mensen met een psychiatrische ziekte uit. Tijdens het avondsymposium vertelt men u er graag meer over. 

Zeeuwse Gronden biedt Beschermd Wonen, behandeling, begeleiding en dagbesteding aan mensen met een ernstig psychiatrische ziekte. Het nieuwe Beschermd Wonen volgens de wijze van Zeeuwse Gronden kenmerkt zich door een nauwe samenwerking met familie, kleinschaligheid en zerotolerance op het gebied van drugs. De betrokken begeleiding en de mogelijkheid om aan diverse vormen van dagbesteding vanuit Zeeuwse Gronden mee te doen, maakt het geheel compleet. 

Samen met een grote groep ouders heeft Zeeuwse Gronden de laatste jaren hard gewerkt om deze vorm van zorg te realiseren op de Zuid-Hollandse eilanden. De eerste woonlocatie opent binnenkort in Dirksland, maar ook in Spijkenisse zal in 2025 een locatie openen. Daarnaast zijn er concrete plannen in andere delen van Zuid-Holland. 

Wilt u hier meer over weten? Of komt u uit de regio en wilt u hierin iets betekenen? Neem dan contact op met Wiwine Bienenmann via communicatie@zeeuwsegronden.nl of 0115-621314. 

Komt u naar het symposium, meldt u zich dan van tevoren aan via info@zeeuwsegronden.nl of 0115-621314. Graag o.v.v. naam, aantal personen, e-mailadres, telefoonnummer en gemeente. Er zijn geen kosten aan de avond verbonden.

Programma
18.00 uur: Ontvangst met soep en een broodje
19.00 uur: welkom door Jan van Klarikom, bestuurder zeeuwse Gronden
19.15 uur: wethouder Berend Jan Bruggeman
19.30 uur: Film Zeeuwse Gronden
19.40 uur: Alize Quak, ouder
19.55 uur: verhalen van bewoners
20.15 uur: gelegenheid tot vragen
20.30 uur: borrel

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant