Afbeelding
Foto: PR

Veel te beleven in het nieuwe theaterseizoen

Algemeen 395 keer gelezen

Spijkenisse - Theater de Stoep viert dit jaar het 10-jarig bestaan op de huidige locatie. In de week van 9 oktober is er dan ook een feestelijke programma, met veel muziek in de hoofdrol.

De feestweek begint met een all0inclusive verrassingsprogramma met diverse optredens in verschillende genres. Directeur Rob van Wijk wil hier nog geen tipje van de sluier over oplichten omdat nog niet alles rond is. En het moet wel een verrassing blijven. Verder staat er die week een optreden gepland van de Phil Bee Cocker Band, Tineke Schouten en Emma Heesters.

Topjaar
Het afgelopen jaar was een topjaar voor het theater met ruim 90.000 verkochte kaarten. Dat legt de lat voor het komende seizoen hoog, zeker omdat van een aantal grote voorstellingen die al in de voorverkoop zijn gegaan, het aantal verkochte kaarten nu al rond de 10.000 zit. Sommige voorstellingen waren ook binnen een paar minuten uitverkocht.

Inspelen op ontwikkelingen
In het verleden bracht het theater één brochure uit waarin het theaterseizoen was opgenomen. Tegenwoordig zijn dat er drie, met daarin een groot aantal highlights. ‘Door het programma op deze manier onder de aandacht te brengen, kunnen we ook actuele informatie meenemen, zoals scènefoto’s en recensies. En we kunnen inspelen op ontwikkelingen en zo tussentijds nog voorstellingen toevoegen.’

Programma
Een paar jaar gelden werd de stap genomen om musicals op te nemen in het programma. Die ontwikkeling gaat door met verschillende grote musicals, zoals Saturday Night Fever, Eiffel, Malle Babbe en Josephine B. Ook zijn er grote shows van Hans Klok (met een mogelijkheid tot betaalde meet & greet),Kalabanté Afrique en Cirque, Celtic Steps en Thunder from down under (18+). Opera ontbreekt dit jaar in de programmering, omdat veel gezelschappen uit Rusland afkomstig zijn en derhalve niet geboekt kunnen worden. Van Wijk en zijn team onderzoeken de mogelijkheid om gezelschappen uit Nederland te boeken.  Voor de muziekfans is er ook volop te beleven. Zo zijn er optredens van Jett Rebel, Douwe Bob, Edsilia Rombley en Rozeanne Hazes. Ook Nielson treedt op en er kan genomen worden van Simply the Best of Tina Turner en The Dutch David Bowie Tribute.  Ook de jeugd komt aan zijn trekken. Zo is de familievoorstelling Shrek De Musical te zien, naast De Kleine Zeemeermin, De Gorgels, de Bumba Show en Woezel en Pip.

Start kaartverkoop
De kaartverkoop voor Vrienden van De Stoep begint 15 mei, een week later start de losse kaartverkoop.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant