Afbeelding
Foto: M. de Haas

Provincie investeert in 34 hectare extra bos op Voorne-Putten

Algemeen 682 keer gelezen

Op verschillende plekken binnen de recreatiegebieden Brielse Meer en Bernisse komt er nieuw bos bij. In totaal gaat het om de aanleg van 34 hectare extra bos – dat is ongeveer de oppervlakte van 50 voetbalvelden. Zo levert de Provincie Zuid-Holland samen met partners een bijdrage aan een gevarieerde leefomgeving en voldoende ruimte om te recreëren.          

Gedeputeerde Berend Potjer: “Ik ben trots dat wij samen met onze partners op Voorne-Putten het bos uit gaan breiden. Dat is goed voor onze natuur, ons klimaat, ons waterbeheer en ook voor onze inwoners; want wie wordt er niet blij van bomen? En het blijft niet bij deze 34 hectare: samen met het rijk en andere provincies hebben wij afgesproken dat we voor 2030 10% meer bos gaan aanleggen. Bos voor waterbuffering, biodiversiteit, het klimaat of gewoon, bos om in te wandelen!”

Wat gaat er gebeuren?
De provincie brengt kansrijke locaties voor nieuw bos in kaart, levert inhoudelijke kennis en draagt bij aan de financiering van de aanleg. Staatsbosbeheer, dat de terreinen van Recreatieschap Voorne-Putten beheert, gaat de aanplant verzorgen. De werkzaamheden starten aan het eind van het najaar. Er worden verschillende soorten bomen en struiken geplant die passen op deze plek. Bestaande gedeelten van het bos worden met elkaar verbonden waardoor het leefgebied van bijvoorbeeld paddenstoelen, spechten en uilen vergroot en verbetert wordt. Ook worden er door het planten van lage bomen en struiken, zoals vlierbes en meidoorn, geleidelijk overgangen van bos naar grasland gecreëerd die ook belangrijk zijn voor de biodiversiteit.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant