Afbeelding
Foto: PR

Voer de Bij Bij! Voedselbanken voor bijen geopend

Algemeen 635 keer gelezen

Wederom slecht nieuws voor bijen. De helft van de Nederlandse tuinen blijft betegeld of bedekt met kunstgras of beton, wat rampzalig is voor de biodiversiteit in ons land en onze voedselvoorziening. Uit onderzoek blijkt dat de afname van insecten zo’n 75 procent is. 

The Pollinators maakt zich samen met heel Nederland al jaren sterk voor het behoud van deze essentiële bestuivers. Een recordaantal van boven de 4000 particuliere Voedselbanken voor Bijen opent vandaag haar deuren om zo’n 140.000 gratis voedselpakketten - zakjes inheems bloemzaad - uit te delen. Deze voedselbanken zijn te vinden op www.voerdebijbij.nl, waar je via een digitale kaart een afspraak kunt maken om je eigen gratis voedselpakket voor de bij op te halen. De oproep is om de zakjes met zaad nog even te bewaren en samen met de rest van Nederland op de Nationale Zaaidag - 22 april - te zaaien.

Zaai je mee? 
In het vroege voorjaar is het tegenwoordig steeds eerder warm en dat is slecht nieuws, want boven de 15 graden worden de insecten wakker en gaan bijen en hommels vliegen. Doordat er dan onvoldoende voedsel is door de vele betegelde tuinen, raken ze uitgeput en gaan ze vaak dood. Middels de actie ‘Voer de Bij Bij’ en de bloemen die daaruit ontstaan hopen The Pollinators de ‘nectardichtheid’ in onze buurten en straten omhoog te brengen. Vanaf vandaag openen in heel Nederland 5000 Voedselbanken voor Bijen, waar gratis zakjes inheems bloemzaad worden uitgedeeld. Deze zaadjes bevatten miljoenen bloemen vol stuifmeel en nectar, waarmee we het leefgebied van wilde bijen en vlinders vergroten. Haal tussen 11 en 22 april een zakje bloemzaad op bij een ‘Voedselbank voor Bijen’ in de buurt, te vinden op de online kaart op de website.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant