Afbeelding
Afb. RVO

Maak een vuist tegen de bizarre plannen in de polder

Algemeen 1.418 keer gelezen

Spijkenisse/Simonshaven - Maar liefst vier insprekers vroegen de raad met nadruk om zich uit te spreken tegen de eventuele plaatsing van een convertorstation en waterstoffabriek in de polder van Simonshaven.

Harm Breedveld gaf aan dat er af moet van het idee dat CO2 een gevaarlijke stof is. Hoe meer CO2, hoe meer diversiteit er in de natuur mogelijk is. Hij heeft als 16-jarige geprobeerd om zijn brommer te laten lopen op waterstof maar om waterstof te produceren was er veel elektriciteit nodig.  Het idee om een waterstoffabriek te realiseren is wat hem betreft geen goed idee en onbetaalbaar. Daarnaast wil hij niet dat het Bernissegebied verandert in een derde of vierde Maasvlakte. 

Hermine van Willigen maakte net als Martijn Knoppers en Carlos Pinto e Neto duidelijk dat de informatiebijeenkomst slecht georganiseerd was en meer éénrichtingsverkeer was, dan dat de inwoners informatie krijgen over de plannen.  ’We werden in slaap gesust met de mantra ‘de locatie is nog niet bekend’’, zo hield ze de raadsleden voor. Weinig mensen wisten van de plannen af en wat haar betreft had de gemeente ook het voortouw kunnen nemen, door een brief te sturen zodat de inwoners op tijd op de hoogte waren geweest van de bijeenkomst. Hermine riep ook iedereen op om bezwaar te maken tegen de plannen want het gaat wel om de toekomst van het eiland. ‘Dergelijke zware industrie hoort niet thuis in de polder’, gaf Knoppers aan, die hoopt dat zijn kleinkinderen in de toekomst ook kunnen genieten van het Bernissegebied.  Hij heeft het gevoel dat het ministerie alles laat kenbaar heeft gemaakt om weinig weerwoord te krijgen. 

Carlo Pinto e Neto was verbaasd over de afwachtende houding van het college. ‘Het is jullie terrein, jullie hebben de invloed om e.e.a. tegen te houden.’

Het college heeft inmiddels samen met de gemeenten Voorne aan Zee en Hoeksche Waard een zienswijze ingediend tegen de plannen van het ministerie. Deze is te vinden op de gemeentelijke website, zodat een ieder die bezwaar wil maken de gemeentelijke zienswijze als inspiratie kan gebruiken.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant