Fotografe Karin van Es (rechts) bekijkt samen met een bezoeker haar tentoonstelling.
Fotografe Karin van Es (rechts) bekijkt samen met een bezoeker haar tentoonstelling. Foto: Foto-Ok.nl

Tentoonstelling: ‘Participatie, ik doe mee’ in mfc de Akkers

Algemeen 1.922 keer gelezen

Spijkenisse - Op vrijdag 29 maart opende fotografe Karin van Es een tentoonstelling rondom haar werk in multifunctioneel centrum de Akkers. Thema van de tentoonstelling is participatie in de samenleving.

Een onderwerp wat Karin aan het hart gaat. De tentoonstelling vertelt haar verhaal van uitval op het werk en hoe zij dit heeft omgevormd tot een kans om iets te gaan doen met haar passie: fotografie en dan met name portretfotografie. Het tentoongestelde werk bevat met name de werken die zij heeft gemaakt als examenopdracht voor haar opleiding tot vakfotograaf.

De opening was heel interactief. Karin nodigde alle aanwezigen in het wijkcentrum aan om ‘over de streep’ met haar te spelen. Hier werden mensen uitgedaagd om stelling voor of tegen een uitspraak te nemen. Alle uitspraken hadden betrekking op het thema Participeren en meedoen. Door de vragen die Karin aan haar toehoorders stelde, kwamen er mooie gesprekken op gang. Mensen vertelden heel eerlijk over de dingen waar ze bij het najagen van hun eigen dromen tegenaan zijn gelopen en wat in hun ogen participatie betekent.

Er werden hele mooie contacten onderling gelegd. Wat als rode draad door de tentoonstelling en middag liep, was dat ieder mens op zijn eigen unieke manier van waarde kan zijn voor de samenleving. Dat wordt alleen helaas nog niet altijd gezien in de maatschappij.


Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant