Afbeelding
Photo:Chiel Eijt

Zomerkleding ruildag bij RataPlan

Algemeen 615 keer gelezen

Het is lente en het mooie weer komt eraan. Vele huishoudens houden een voorjaarsschoonmaak, waarbij ook de kledingkast goed wordt aangepakt. Zo blijken er kledingstukken niet meer te passen, of ze passen niet meer in de gewenste stijl. Deze kleding wordt gedoneerd bij de kringloopwinkel, zodat het nog een tweede (of derde, of zelfs vierde) leven krijgt. Op zaterdag 6 april staat daar bij RataPlan wat voor tegenover, er kan die dag namelijk kleding worden geruild!

Zomerkleding ruildag
Waarom nieuw kopen, als er ook tweedehands kan worden gewinkeld? Of nog beter, als er geruild kan worden? Op zaterdag 6 april kunnen kringloopliefhebbers die hun zomerkleding willen doneren, bij alle vestigingen van RataPlan terecht om kleding te ruilen met die van een andere recyclefan. Tijdens dit ruilevenement wordt er een inkijkje geboden in het kleding sorteerproces, omdat gedoneerde kleding direct wordt gecontroleerd, gelabeld en in rekken wordt gehangen. Zo blijft het aanbod up-to-date en valt er altijd wat te kiezen.

Dames, heren en kinderen hebben 6 april de mogelijkheid om hun zomerkleding te ruilen. Winterkleding, accessoires zoals schoenen en tassen en overige artikelen kunnen die dag wel worden gedoneerd, maar doen niet mee met de ruilactie. De ruilactie verloopt via een gesloten beurs. Per ingeleverd item wordt er een swappunt aangeboden, waarmee een ruilitem kan worden betaald.

Circulaire economie
Helaas belanden er jaarlijks nog te veel kledingstukken en andere artikelen onnodig op de afvalberg. Door deze spullen een tweede kans te geven, neemt de afvalberg een beetje af en uiteindelijk moet deze berg helemaal verdwijnen. Dat laatste krijgen we alleen samen voor elkaar. Gooi daarom niet zomaar jouw oude, nog bruikbare spullen weg, maar doneer het aan de kringloop. Hiermee creëert RataPlan namelijk, door de verkoop van tweedehands spullen, betaalde werkplekken voor mensen die meer moeite hebben een baan te vinden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant