Afbeelding
Foto: Bewonersgroep Waterland

Mozaïekbanken op Waterland bewust beschadigd

Algemeen 721 keer gelezen

In het najaar van 2015 hebben een tiental vrijwilligers van Bewonersgroep Waterland samen 800 uur gewerkt aan het maken van een Mozaïekbank. Een zogenaamde “Social Sofa”

Het ontwerp is verzonnen door een bewoner uit de wijk en betreft alle dertien dieren van de straatnamen uit Waterland. De aanschaf van de bank is volledig gedaan door de Bewonersgroep Waterland. De kosten van deze zijn bij elkaar gespaard, maar ook door middel van verschillende subsidies van fondsen. Helaas heeft de bewonersgroep Waterland de bank twee maal aan moeten schaffen. Dit omdat de leverancier failliet ging terwijl de bank voor Waterland al besteld en betaald was. Gelukkig was het bedrijf welke een doorstart maakte met de Social Sofa bereidt om de bewonersgroep de tweede bank tegen inkoopsprijs te leveren. Hij stond immers al klaar om ‘verscheept’ te worden.

Sinds maart 2016 staat de bank, met toestemming van alle bewoners en winkeliers, te stralen op Winkelplein Waterland. De bank is immers gemaakt voor alle bewoners en bezoekers van Waterland. Kortom, een mooie bank.

Uiteraard staat de bank altijd buiten dus is onderhevig aan de elementen. Regen, zon, vrieskou. Dus dat deze niet meer zo netjes is als bij de start is niet vreemd.

Maar helaas hebben wij geconstateerd dat de bank de afgelopen maand onder handen is genomen door vandalen. Aan de achterzijde van de bank staat de Krekel van Krekelveen. Deze Krekel is doelbewust beschadigd, zoals u op bijgevoegde foto kunt zien. Dit is erg jammer. Jammer van de kosten, de inzet, maar vooral jammer voor alle bewoners en bezoekers voor wie de bank gemaakt is. Doelbewust slopen is zo onnodig. Het vermoeden is dat dit gedaan is door kinderen en/of jongvolwassenen welke de bank vaak gebruiken om te chillen. Zij hebben waarschijnlijk geen besef van de kosten en de arbeid die in de bank zit.


Foto: Bewonersgroep Waterland

Mocht het zo zijn dat u iemand ziet “peuteren” aan de bank, hopen wij dat u hier iets van zegt en of doorgeeft wie dit doet. Of komt uw kind thuis met glazen gekleurde blokjes, dan hopen wij dat u uw kind wijst op het gedrag om dit voortaan tegen te gaan. Uiteraard zijn wij niet uit het veld geslagen en als het weer het toelaat, dan wordt de Krekel en de andere beschadigingen op de bank hersteld door de vrijwilligers van Bewonersgroep Waterland.

Ook de Jip en Jannekebank welke op het Frans van Loonpleintje (Wezelveen) stond was dusdanig beschadigd dat deze inmiddels weggehaald is door de gemeente. Deze is veiliggesteld en wordt op een later moment door vrijwilligers van de Bewonersgroep Waterland hersteld. Waar deze bank terugkomt is nog niet bepaald, maar dat dit weer Waterland wordt is wel zeker.

Samen hebben we hart voor de wijk!

Bewonersgroep Waterland

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant