Afbeelding
Foto: Foto-Ok.nl

Inwoners planten momentenbomen in Park Waterland

Algemeen 1.036 keer gelezen

Spijkenisse - Park Waterland krijgt er vanaf vandaag meer bomen bij. Er werden vandaag namelijk 59 momentenbomen geplant in dit park. Wethouder Jan Willem Mijnans kwam hier ook een kijkje nemen. 

Meer dan honderd mensen kwamen vandaag naar de locatie in Waterland met een schep om de boom te planten. Zo kwam ook de familie Jansen vandaag samen om gezamenlijk een familieboom te komen planten. ‘Het is een mooi idee dat we een boom hebben met de hele familie, waar we alleen of samen even langs kunnen gaan’, aldus een van de familieleden. Er zijn verschillende redenen waarom mensen een momentenboom laten planten, zoals ter nagedachtenis, voor een jubileum of omdat het simpelweg goed is voor de natuur. ‘Het geeft mensen een goed gevoel’, vertelt Margret Vogel van de gemeente.

Grote vraag
Park Waterland is niet de enige plek in Nissewaard met momentenbomen. Ook bij de Uitwaayer in Spijkenisse staan al sinds november 2019 momentenbomen. Inmiddels zijn hier ongeveer 270 bomen te vinden. Dat er een grote vraag is in de gemeente naar deze bomen, is wel duidelijk. Er is namelijk zelfs een wachtlijst om een momentenboom te laten plaatsen. De 59 uitgekozen inwoners kregen een kaart toegestuurd met informatie over welke locaties en soorten bomen mogelijk zijn. Zo waren er allerlei soorten bomen uit te kiezen: van een krentenboom en winterlinde tot een zwarte berk en een eik. 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant