Afbeelding
Foto: Foto-Ok.nl

Het Anker spint voor Alpe d’HuZes

Algemeen 1.123 keer gelezen

Spijkenisse - Kinderen van de groepen 6,7 en 8 van basisschool Het Anker in Spijkenisse hebben vandaag vier uur lang gefietst op een spinningfiets om geld op te halen voor Alpe d’HuZes. Hun leraar Gerwin Koops gaat in juni namelijk zelf de berg op met zes anderen. 

Enthousiaste ouders, oma’s en opa’s juichten de fanatieke kinderen toe, terwijl nieuwsgierige schoolgenootjes vanuit de schoollokalen even kwamen gluren. In totaal waren er 13 teams van 6 kinderen die vandaag fanatiek op de fiets stapten om geld op te halen. De wachtende kinderen dansten om de fietsen heen op de opzwepende muziek. Het geld dat met deze actie werd opgehaald gaat allemaal naar het team AD6-Spookies. Dit team gaat namelijk tijdens de Alpe d’HuZes zelf wandelend of fietsend de berg op. Zelf wisselde een deel van het team van de Spookies ook af om mee te fietsen met de kinderen. De kinderen die op dat moment niet aan het fietsen waren, kregen in de klas nog meer les over de Alpe d’HuZes.

Andere acties
Om mee te doen aan Alpe d’HuZes moet er per persoon 2500 euro opgehaald worden, de Spookies met zijn zevenen moeten dus 17.500 euro ophalen. Naast de spinningactie van vandaag, worden daarom nog meer acties georganiseerd op Het Anker en ook erbuiten. ‘Een lege flessenactie, mensen kunnen geld doneren en in april wordt er ook nog een sponsorloop georganiseerd op school. Het is leuk om te zien hoe enthousiast iedereen is om mee te helpen’, vertelt Gerwin. Gerwin vindt het belangrijk om zich voor dit doel in te zetten, mede doordat zijn vrouw Jolanda zelf borstkanker heeft gehad. Zelf gaat zij ook mee de berg op. ‘Het geeft ons extra motivatie’, aldus het strijdvaardige stel.

Wilt u na het lezen van dit artikel ook een bijdrage leveren? Doneren kan via de volgende link: https://www.opgevenisgeenoptie.nl/fundraisers/dead6spookies 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant