Ook de Hartelbrug gaat er enige tijd uit voor het verkeer.
Ook de Hartelbrug gaat er enige tijd uit voor het verkeer. Foto: Foto-Ok.nl

Bereikbaarheid wordt een uitdaging

Algemeen 15.033 keer gelezen

Van vrijdag 12 april 22.00 uur tot maandag 13 mei 5.00 uur is er geen autoverkeer mogelijk over de Spijkenisserbrug. In die periode wordt er een nieuwe asfaltlaag aangebracht.

Het verwijderen van het oude asfalt zal geluidsoverlast met zich meebrengen. Of zoals een woordvoerder van Rijkswaterstaat het zelf zei: ‘Heel Spijkenisse zal het horen.’ Fietsverkeer is wel mogelijk, het fietspad wordt wel afgeschermd van het wegdek om te voorkomen dat resten teerhoudend asfalt op het fietspad terecht komen tijdens het schrapen. Het stralen van het wegdek gebeurt onder een werktent. Vanwege de geluidsoverlast wordt er gewerkt tussen 7.00 en 22.00 uur.

Verkeerschaos
Het zal nog een hele toer worden om Spijkenisse uit te komen. Dagelijks passeren 30.000 voertuigen de Hartelbrug. De verwachting is dat de werkzaamheden aan de Spijkenisserbrug terug slaan op het wegennet in de regio, Van Beneluxplein tot voorbij Barendrecht. Het enige lichtpuntje in die periode is dat de Hartelbrug tijdens de afsluiting van de Spijkenisserbrug niet geheven wordt. Of het andersom ook het geval zal zijn, is nog niet bekend. Rijkswaterstaat is nog in gesprek met het Havenbedrijf Moerdijk.

Hulpdiensten
Hulpdiensten kunnen in het geval van prio 1 ritten over het fietspad van de Hartelbrug. Daar zullen tussen 6.00 en 20.00 uur verkeersregelaars staan. Voor het landbouw verkeer is er een oplossing bedacht in de vorm van diepladers, omdat zij vanwege hun lage snelheid niet op de snelweg mogen rijden. Het beschikbaar houden van een ALS ambulance is volgens Rijkswaterstaat niet mogelijk omdat deze ambulances rijden tussen ziekenhuizen met een IC afdeling. Het Spijkenisse Medisch Centrum heeft geen IC afdeling en kan evenmin een operatiekamer voor spoedeisende gevallen beschikbaar houden.

Hartelbrug
De werkzaamheden aan de Hartelbrug vinden plaats tussen 13 augustus en 11 september. Vanaf 13 augustus is de brug 17 dagen voor het wegverkeer afgesloten. In die periode wordt het noodzakelijk onderhoud verricht dat het mogelijk maakt om de brug in stand te houden. Het planmatig grote onderhoud c.q. de renovatie die men in de gedachten had, vindt plaats in de periode 2028-2030.

Werkzaamheden metrospoor
In de zomervakantie, van 13 juli t/m 25 augustus werkt de RET aan de remise Waalhaven. Metro D rijdt in dit periode niet tussen Spijkenisse Akkers en Slinge, metro C rijdt in de spits 8 x per uur, i.p.v. 4 x per uur. Tussen Hoogvliet en Zuidplein komt een pendelbus. De RET hoopt binnenkort voldoende onderdelen binnen te hebben om de wagons die in de werkplaats staan, het benodigde onderhoud te geven. De metro’s worden dan langer dan nu het geval is.


Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant