Afbeelding
Foto: VVTP

Theater de Stoep theater van het jaar

Algemeen 1.268 keer gelezen

Tijdens de jaarlijkse Theaterbeurs 2024 van de Vereniging Vrije Theaterproducenten in De Kom in Nieuwegein maakte de voorzitter Boris van der Ham vanmiddag bekend dat De Stoep en De Speeldoos zichzelf een jaar lang Theater van het Jaar 2023 mogen noemen. Theater de Stoep (>450 stoelen) neemt als prijs de Grote Stoel mee naar huis en Theater de Speeldoos (<450 stoelen) zal de Kleine Stoel een jaar lang in haar theater huisvesten.

Daarnaast werd dit jaar ook de VVTP Marketingprijs 2023 uitgereikt om waardering uit te spreken voor het theater dat zich op marketingvlak onderscheidt: DeLaMar in Amsterdam neemt het speciaal ontworpen bord mee naar haar theater. 

Door corona heeft de VVTP Theaterbeurs een paar jaar niet plaats kunnen vinden, maar vandaag heeft de VVTP de beurs nieuw leven ingeblazen. In De Kom in Nieuwegein kwamen op uitnodiging van de VVTP alle theaterdirecteuren, marketeers en programmeurs samen om de VVTP theaterproducenten en impresariaten op de beursvloer te ontmoeten. 

In 2019 wonnen Amphion Cultuurbedrijf uit Doetinchem en het WestlandTheater De Naald uit Naaldwijk voor het laatst de felbegeerde prijzen. 

VVTP Theater van het Jaarprijs 2023 en VVTP Marketingprijs 2023
De winnaars van de Grote en de Kleine Stoel werden door de verschillende VVTP-leden positief beoordeeld op het gebied van gastvrijheid, marketing, ondernemerschap, samenwerking en techniek. De VVTP-leden hebben de genomineerde theaters beoordeeld aan de hand van een uitgebreide enquête die was opgesteld met vragen over deze vijf verschillende criteria.

De winnaar van de VVTP Marketingprijs 2023 is het theater dat zich onder andere onderscheidt op het gebied van flexibiliteit, social media, professionaliteit, service gerichtheid, innovatie, pro- activiteit, positiviteit, persoonlijkheid en een goede zaalbezetting.

Binnen de VVTP-leden zijn alle medewerkers betrokken geweest bij het nomineren en het beoordelen van de theaters: van directie, marketeers en technici tot productieleiders en kantoormedewerkers. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant