Afbeelding

Twee scoutinggroepen slachtoffer van brutale inbraak

Algemeen 1.034 keer gelezen

Spijkenisse/Rozenburg - Afgelopen woensdag én donderdagnacht is er bij de Rozenburgse scoutinggroep Albert Schweitzer en de Tasmaniagroep uit Spijkenisse in hun clubhuizen met grof geweld ingebroken. Wat de daders bij de eerste inbraak niet hadden kunnen meenemen of openbreken, is de nacht erna alsnog ‘gelukt’.

De schades aan de scoutinggebouwen zijn enorm met een omvang van tienduizenden euro’s. Daarbovenop zijn bij beide groepen buitenboordmotoren gestolen, die voor de veiligheid van groot belang zijn voor de begeleiding van de jeugdleden als zij op het water bezig zijn met hun wekelijkse activiteiten.

Ook zijn er marifoons en andere navigatie apparatuur gestolen, wat alles bij elkaar ook nog eens een schadepost van tienduizend euro is. Deze apparatuur is noodzakelijk voor aan boord van het varende clubhuis de Rambonnet van Tasmania waarmee de groep met hun jeugdleden meerdere keren per jaar op kamp gaat.

Kabels die waren aangeschaft om het schip te voorzien van een nieuwe elektrische installatie waar de leden mee bezig zijn, zijn ook meegenomen. Bij de Albert Schweitzergroep zijn ook meerdere marifoons en laptops verdwenen die ook noodzakelijk zijn voor de kampen die meerdere keren per jaar worden gehouden.

Omdat het terrein waar de beide clubhuizen staan in het buitengebied staan, is er maar een beperkte verzekering mogelijk. De beide groepen worden dus geconfronteerd met een enorme schadepost, die grotendeels niet vergoed wordt door de verzekering.

Omdat de gestolen goederen van essentieel belang zijn voor de jeugdactiviteiten is dit een flinke domper voor de scoutinggroepen. Zeker omdat Scoutinggroep Tasmania volop bezig was met de voorbereidingen voor hun feestjaar 2024. Dan wordt hun Rambonnet namelijk 130 jaar, inderdaad een schip uit 1894, waar ze zo trots op zijn.... 

Er zijn inmiddels crowdfundingacties opgestart: 

Tasmania : https://gofund.me/334cacca

Albert Schweitzer: https://www.gofundme.com/f/help-scouting-albert-schweitzer-na-dubbele-inbraak

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant