Rondom het metrostation worden ook appartementen gebouwd.
Rondom het metrostation worden ook appartementen gebouwd. A.I.

Volgende fase herinrichting metrostation start in januari

Algemeen 2.295 keer gelezen

Spijkenisse - Tot eind van het jaar wordt er bij metrostation Spijkenisse-Centrum nog gewerkt aan de aanleg van de busbuffer en het tijdelijke busstation op de plek waar voorheen een deel van het P+R terrein was.

De parkeerplekken die door deze werkzaamheden vervallen zijn, zijn opgevangen bij metrostation Heemraadlaan.

Verplaatsing bushaltes
Begin januari starten de werkzaamheden op het noordelijke deel van het busstation, de plek waar de meeste bussen vertrekken. De bussen gaan dus tijdelijk naar het voormalige P+R terrein. De oude bushaltes worden gesloopt en het riool worden vervangen door een gescheiden stelsel. In mei wordt, als er geen uitloop van de werkzaamheden aan het noordelijke deel is, begonnen aan het zuidelijke deel van het busstation. Ook aan de kant van de Ruwaard van Puttenweg worden de bushaltes opnieuw ingericht.

Metrostation
Eind van het jaar gaat de RET van start met de werkzaamheden aan het metrostation zelf. Het station wordt een afgesloten geheel, met een ruim middengedeelte. Aan de kant van het Schepenpad, daar waar nu de buspassagiers uitstappen, komen over de gehele breedte schuifdeuren. Via deze deuren komt men in de binnenruimte met de liften, de bakker en het serviceloket. Aan de zijde van de grillroom, die behouden blijft, komen aan weerzijden ingangen. De huidige in- en uitgang tegenover de bussen komt te vervallen. Hier komt net als aan de zijde van de Ruwaard van Puttenweg een glazen wand. Door deze glazen wanden moet het metrostation een zwevende uitstraling krijgen. Aan het einde van de dienstregeling wordt het station afgesloten en zijn de liften niet toegankelijk. Hiermee hoopt men een deel van de overlast tegen te gaan. Voor de werkzaamheden van start kunnen gaan moeten er nog wel allerlei onderzoeken plaatsvinden, waaronder een onderzoek naar de aanwezigheid van vleermuizen.

Bushaltes
De bushaltes komen rondom het vernieuwde station te staat in een soort zaagtandmotief. Zowel op het station als bij de haltes komen borden met braille en via een knop kan de informatie ook uitgesproken worden. Op die manier kunnen mensen met een visuele beperking ook met het OV reizen.

Buitenruimte
De huidige busparkeerplaats wordt een wachteiland met groene vakken en bankjes, met daaraan grenzend een aantal uitstaphaltes.
Woningbouw
Tijdens de werkzaamheden aan het metrostation, starten ook de bouwwerkzaamheden van New Haven, twee nieuwe gebouwen aan de P.J. Bliekstraat aan de zuidwestzijde van het station. Een van de gebouwen komt op de plek waar nu een overdekte fietsenstalling en een parkeerplaats zijn, het andere gebouw komt tegen het kantoorpand aan te staan, dat nu gerenoveerd wordt. En daar is niet iedereen blij mee, zo bleek op de informatiebijeenkomst. Bewoners van de Marrewijkflat zijn door dit nieuwe gebouw hun vrije uitzicht kwijt.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant