Charissa is veel op het water te vinden.
Charissa is veel op het water te vinden. Privéfoto

Vrijwilliger in de spotlights

Algemeen 544 keer gelezen

In deze rubriek gunnen we de lezer een spreekwoordelijk kijkje in de keuken bij een vrijwilliger. Vrijwilligers die zich vaak door weer en wind onvoorwaardelijk inzetten, voor hun organisatie, club, vereniging of een goed doel. Niet voor niets noemt men vrijwilligers `het onzichtbare goud’. Vaak wordt zich onterecht te weinig beseft, dat bij de meeste grote evenementen de vrijwilligers de grote drijfkracht zijn van het geheel. Middels deze rubriek hopen we dat deze bijzondere mensen een gezicht krijgen én gunnen we hen dit moment van aandacht. Deze week is het de beurt aan Charissa van den Brink om zichzelf voor te stellen. 

Charissa is 23 jaar en woont in Spijkenisse. Ze is graag op en rond het water te vinden. Want Charissa vindt varen een heerlijke ontspanning naast haar studie.

Sinds een paar jaar geeft Charissa leiding aan de zeeverkenners bij Scouting Tasmania in Brielle. Tezamen met drie anderen geeft ze leiding aan een groep kinderen tussen de 12 en 16 jaar. ‘Wij zijn een watergroep, onze haven ligt aan het Brielse Meer ter hoogte van Zwartewaal. Onze vloot bestaat uit een aantal lelievletten en ons wachtschip de Rambonnet. Dit schip is iets meer dan 23 meter lang en hier kunnen wij op slapen tijdens het kamp’, legt Charissa uit. 

Op de zaterdagen proberen Charissa en haar collega’s kinderen nét zo enthousiast te krijgen voor het zeilen en varen als dat zij zelf zijn. Charissa probeert haar kennis door te geven aan de huidige lichting zeeverkenners. In de zomer op het water oefenen en de kinderen zoveel mogelijk laten zeilen, zodat ze het varen in de vingers krijgen. Charissa is al haar hele leven bij scouting betrokken en sinds haar 11e jaar bij Tasmania. Al snel had Charissa door hoeveel werk het eigenlijk met zich meebracht. ‘Ik had dan ook al snel besloten dat ik mee wilde helpen. Wij zijn een kleine groep, leiding is dan ook schaars. Ik vind het zo bijzonder dat ik onderdeel mag zijn van het leven van kinderen. Ik hoop dat ik hiermee mag bijdragen aan het zelfvertrouwen en uiteraard de vaarkunsten van deze kinderen. Als zij met een glimlach weggaan dan is het goed en ben ik trots!’, vertelt Charissa. 

Al behoorlijk lang loopt Charissa rond bij Tasmania. Dat voelt inmiddels als haar tweede thuis. Ze kent er iedereen en dat voelt enorm vertrouwd. ‘Ik hou niet bij hoeveel tijd ik kwijt ben, het geeft mij veel energie. Iedereen in mijn omgeving weet dat als ik op zaterdag naar de haven ga, ik dan pas rond het avondeten weer thuis ben. Word ook vrijwilliger! Gewoon doen! Je bent zó welkom en hard nodig! Scouting ervaring is niet persé nodig dat leren wij je snel genoeg. Wees welkom!’, roept Charissa op. www.scouting.nl/scoutinggroep/tasmaniagroep

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant