Wethouder Jeroen Postma opent de Dag van de Mantelzorg in de Stoep
Wethouder Jeroen Postma opent de Dag van de Mantelzorg in de Stoep Foto: Foto-OK.nl

Wethouder Postma opent dag van de mantelzorg in Theater de Stoep

Algemeen 472 keer gelezen

Spijkenisse - Gisteren opende wethouder Jeroen Postma een lezing van gezondheidsjournalist Tijn Elferink in Theater de Stoep. Deze werd gehouden in het kader van de Dag van de Mantelzorg en georganiseerd door de gemeente Nissewaard, Stichting Welzijn Ouderen Spijkenisse (SWO) en Stichting MEE.

Wethouder Postma stond in zijn welkomstwoord stil bij het belang van mantelzorgers en introduceerde Tijn en de lezing die het publiek ging bijwonen. Volgens de wethouder zullen er in de komende jaren steeds meer taken bij mantelzorgers komen te liggen en zal dit een grote impact met zich meebrengen voor deze groep. Op dit moment is een op de drie Nederlanders al mantelzorger en heeft deze groep het regelmatig zwaar. Toch stond de wethouder ook stil bij de dankbare en mooie kanten die het zorgen voor een dierbare met zich meebrengen. Daarom is het belangrijk oog te hebben voor de groep mantelzorgers en hen door middel van deze lezing te bedanken. Na de lezing was er de gelegenheid voor bezoekers om in gesprek te gaan met wethouder Postma in de foyer.

Tijn Elferink is gezondheidsjournalist en is schrijver van het boek ‘Fijn dat je er bent’, met als ondertitel: ‘Handboek voor de moderne mantelzorger’. Hierin geeft hij handvatten voor de mantelzorger, zoals bijvoorbeeld hoe jezelf niet te overbelasten en hoe je een zorgnetwerk opbouwt. Het boek helpt mantelzorgers op weg in het complexe zorgstelsel en was de basis voor de lezing. Door zijn onderzoeken en vertalingen van wetenschappelijk bewezen technieken naar concrete acties en tips, kan dit het werk voor een mantelzorger op sommige vlakken wat verlichten.

Na afloop van de lezing, kreeg iedere bezoeker van de avond als cadeau het boek “Fijn dat je er bent’ mee naar huis.


Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant