Afbeelding
Foto: Foto-Ok.nl

Wijkgroep ‘t Centrum bestaat 40 jaar

Algemeen 760 keer gelezen

Spijkenisse - Veertig jaar geleden opende Stichting Wijkgroep ‘t Centrum haar deuren voor de inwoners van Spijkenisse. Dit jubileum moest natuurlijk wel gevierd worden met een feest. Vandaag werd dit gedaan door alle betrokkenen.

De drankjes en hapjes werden vandaag verzorgd door de Spaanse Vereniging. Op deze manier hoefden de vrijwilligers hun handen niet uit de mouwen te steken en konden zij volop genieten van dit mooie jubileum. De middag was bedoeld om met elkaar en oud-leden in gesprek te gaan, maar ook om samen herinneringen op te halen. Wethouder Jeroen Postma kwam de stichting feliciteren met het jubileum. De wijkgroep werd in 1983 geopend in het oude pand van De Stoep, maar bevindt zich tegenwoordig in de M.A. de Ruijterstraat 3. Hier komen inwoners al veertig jaar samen voor allerlei activiteiten. 

Sinds het begin
Een aantal aanwezigen van het feest is zelfs al sinds het begin betrokken bij de stichting. Zo ook Tini Moret (81). Zij is namelijk sinds 1985 officieel vrijwilliger, maar is ook betrokken geweest bij de opening in 1983. Ondanks dat zij al 10 jaar in Brielle woont, komt zij nog steeds twee keer per week met de bus naar de wijkgroep in Spijkenisse. ‘Ik doe alles met net zoveel enthousiasme als in 1983. Toen ik 10 jaar geleden naar Brielle verhuisde, wist ik één ding zeker: ik zou de wijkgroep niet laten zitten.’ In de wijkgroep verzorgt zij de creatieve activiteiten en zit zij zelf bij de bridgeclub.

Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant