Afbeelding
Foto: Foto-Ok.nl

Groen licht voor Green Friday

Algemeen 553 keer gelezen

Spijkenisse – Wethouder Chris Hottentot opende vrijdagmiddag de eerste Green Friday markt in de Boekenberg. Green Friday staat in het teken van duurzaamheid en is een tegengeluid op Black Friday.

Georganiseerd door High Five Duurzaam van de gemeente Nissewaard en bibliotheek de Boekenberg werden bezoekers meegenomen in de wereld van duurzaamheid, recyclen, besparen, ontspullen en nog veel meer.

Tijdens deze Green Friday was er gelegenheid om een interactieve voorstelling bij te wonen over klimaatopwarming en een lezing hoe je afvalvrij zou kunnen leven. Kringloopwinkels als Rataplan bewijzen dat er steeds meer aandacht is voor een tweede leven van gedragen kleding. Het hoogtepunt was een inspirerende modeshow met tweedehandskleding in samenwerking met het Zadkine College Nissewaard. 

Als we klimaatneutraal willen worden moet er nog veel gebeuren. Niet alleen door bedrijven en overheden maar ook door ons, gewone mensen. Het begint allemaal met kleine dingen die we wél kunnen doen. Je eigen kleding doneren of ruilen in een z.g. kledingketting of je apparaten die stuk zijn laten repareren door een Repair Café. 

Waar we deze dagen overstelpt worden door schreeuwende kortingen en goedkope deals is een moment van bezinning op zijn plaats. Stop before you shop! 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant