Afbeelding
Afb. gemeente

Veel onduidelijkheden over reconstructie Sportlaan

Algemeen 3.141 keer gelezen

Spijkenisse - Tot eind maart wordt er gewerkt aan de Sportlaan. Voor bewoners roepen de afsluiting en de werkzaamheden veel vragen op. 

Bewoner Jeroen van Riet is blij dat er geïnvesteerd wordt in de wijk, maar de communicatie had wel beter gekund. Niet alle bewoners van de omgeving van de Spprtlaan waren uitgenodigd voor de informatiebijeenkomst , zo gaf hij aan tijdens het inspreken tijdens de vergadering van de commissies bestuur en leefomgeving. Bij een dergelijk groot project mag je verwachten dat de bewoners actief benaderd worden. Tevens mist hij een terugkoppeling van de opmerkingen die gemaakt zijn naar aanleiding van het plan.

Er staat inmiddels een lichtbord dat de Sportlaan vanaf 2 oktober afgesloten is. Er staat echter geen einddatum aangegeven. 

Twee van de drie ontsluitingswegen van Schiekamp Noord komen uit op de Sportlaan en deze zijn tijdens de werkzaamheden afgesloten. Van Riet vraagt zich af of de Frans Halsstraat de verhoogde verkeersintensiteit wel aan kan. Ruim 1300 inwoners moeten via deze Frans Halsstraat en de Voorweg de wijk verlaten.  Daarnaast staat er ook een bouwdepot vlak bij de kruising waar veel bouwmachines rijden. 

Niet alleen de bewoners, maar ook raadsleden hebben vragen over de communicatie rondom het project. Wethouder Mijnans geeft aan dat hulpdiensten maar ook voorzieningen vooraf betrokken zijn bij het project, maar dat enige overlast niet te voorkomen is.  In de bouwapp is het project inmiddels ook opgenomen en de antwoorden op de vragen van de heer Van Riet zullen indien nodig ook in de app meegenomen worden. Sowieso gaat de gemeente kijken of een aanpassing van de VRI op de kruising met de Groene Kruisweg mogelijk is, zodat de doorstroming beter geregeld wordt.


Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant