Achter voorzitter Jan Koudijzer is de Bijbel zichtbaar.
Achter voorzitter Jan Koudijzer is de Bijbel zichtbaar. Foto: Foto-Ok.nl

Het woord staat centraal in De Verbinding

Algemeen 812 keer gelezen

Spijkenisse - Sinds zaterdag heeft de wijkgemeente De Verbinding een nieuw gebedshuis. 

Een jaar lang is er verbouwd aan het voormalige kerkgebouw De Kern op de Eikenlaan en afgelopen weekend werd het pand onder grote belangstelling in gebruik genomen.

Fusie van wijkgemeenten
De wijkgemeente De Verbinding is in 2019 ontstaan door het samengaan van de wijkgemeenten De Dorsvloer, de Ontmoetingskerk en de Kern. De diensten vonden plaats in de Ontmoetingskerk en tot 2021 ook in de Dorsvloer. Die laatste kerk is verkocht en wordt tegenwoordig gebruikt door de Baptisten. Kortgeleden is ook de Ontmoetingskerk verkocht. In dit gebouw worden appartementen gerealiseerd.

Het woord staat centraal
Architect Stefan van Kooten heeft bij het ontwerp gekeken naar de oorspronkelijke bouwtekening. De driehoeken komen terug in het interieur van de kerk. De lijnen zijn ook doorgezet in de kapel en de meubels. Tevens is er gekeken naar duurzaamheid; oude kerkbanken zijn gebruikt voor de lambrisering. Het is een grote, lichte ruimte met een apart deel waar het woord centraal staat. Op die plek valt ook het licht van buiten op het boek. Diverse sprekers, waaronder wethouder Wouter Struijk, stonden stil bij de rol van de kerk in de samenleving. De kerk is nog altijd een verbindende factor, al neemt het kerkbezoek af.

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant