Ondanks zijn jonge leeftijd zet Rodrigo zich al in als vrijwilliger en organiseert hij allerlei activiteiten.
Ondanks zijn jonge leeftijd zet Rodrigo zich al in als vrijwilliger en organiseert hij allerlei activiteiten. Privéfoto

Vrijwilliger in de spotlights

Algemeen 637 keer gelezen

In deze rubriek gunnen we de lezer een spreekwoordelijk kijkje in de keuken bij een vrijwilliger. Vrijwilligers die zich vaak door weer en wind onvoorwaardelijk inzetten, voor hun organisatie, club, vereniging of een goed doel. Niet voor niets noemt men vrijwilligers `het onzichtbare goud’. Vaak wordt zich onterecht te weinig beseft, dat bij de meeste grote evenementen de vrijwilligers de grote drijfkracht zijn van het geheel. Middels deze rubriek hopen we dat deze bijzondere mensen een gezicht krijgen én gunnen we hen dit moment van aandacht. 

Deze week vertelt Rodrigo over zijn vrijwillige inzet bij de kerk. 

Met zijn dertien jaar houdt deze jongeman er een drukbezet sociaal leven op na. Uiteraard staat heerlijk relaxt gamen met zijn vrienden online ook hoog op zijn lijstje. Maar daarnaast is deze tweedejaars Havo scholier druk met zijn sport, hobby, jongerenpanel én vrijwilligerswerk. `Bij ons thuis is iedereen op vrijwilligersbasis wel betrokken bij iets. Dus ik ben er mee opgegroeid, dat het niet meer dan normaal is om deel te nemen aan de maatschappij, door iets gemeenschappelijks te doen. Op mijn leeftijd ben ik lang niet de enige, dat maakt de onderlinge band van de vrijwilligers ook heel hecht bij ons’, aldus deze jonge vrijwilliger.

Van huis uit is Drigo, zoals zijn vrienden hem noemen, katholiek opgevoed. Van jongs af aan is hij hierdoor betrokken bij de Nicolaas Pieck Parochie, voorheen Felicitas. Van hieruit is een jongerengroep ontstaan, die met elkaar jongeren activiteiten en uitjes organiseren met elkaar. Maar zich tevens op meerdere fronten inzetten als vrijwilliger. Zo ook Drigo die zich inzet als misdienaar. `Veel jongeren van mijn leeftijd, snappen niet goed wat dat is of waarom ik dat doe. Maar het hoort bij mij, het brengt me rust, maakt me blij en voor mij is het een hele goede leerschool. Ik heb al veel overwonnen. Zo had je mij een paar jaar geleden niet hoeven te vragen om überhaupt vooraan te gaan staan met iets. Maar dat heb ik hiermee overwonnen, ik leer veel, ook over mezelf en het is heel eervol en dankbaar werk. De maatschappij is druk, snel en prestatie gericht. Dat hoeft hier even niet. Iedereen mag zijn wie hij is. Daarbij is ons team ongelooflijk gezellig!’, legt Drigo uit. 

Naast zijn huiswerk, beoefent hij de sport wedstrijdzwemmen 3x per week lekker fanatiek. Denkt hij na over het jongerenbeleid binnen de gemeente Nissewaard en spreekt hij meer dan vaak af met zijn vriend in Noord-Holland, waarmee hij samen heel gepassioneerd een hobby deelt. 

`Lekker chillen en gamen met mijn vrienden doe ik natuurlijk ook héél graag. Eigenlijk alles wat géén school heet, doe ik graag’, lacht deze puber smakelijk. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant