Henny kreeg als dank voor 40 jaar vrijwilligerswerk de Nissewaardpenning. Foto: Foto-OK.nl
Henny kreeg als dank voor 40 jaar vrijwilligerswerk de Nissewaardpenning. Foto: Foto-OK.nl Foto: Foto-Ok.nl

Nissewaardpenning voor Henny van IJsselmuide - Copier

Algemeen 2.105 keer gelezen

Spijkenisse - Vanmiddag kreeg Henny van IJsselmuide - Copier uit handen van burgemeester Foort van Oosten de Nissewaardpenning uitgereikt. Mevrouw Van IJsselmuide kreeg de penning vanwege haar inspanningen als vrijwilliger: al ruim veertig jaar doet zij verschillende soorten vrijwilligerswerk.

In 1970 begon mevrouw op de Jan Ligthartschool als voorleesmoeder en documentatiemoeder en was Piet bij sinterklaasfeesten. Niet alleen werden er dan scholen aan gedaan, ook dagverblijven werden niet vergeten. In de jaren 80 startte mevrouw Van IJsselmuide een vrouwenpraatgroep en hier is een kledingbeurs uit ontstaan in wijkcentrum Noord. Ook gaf zij in de jaren 80 leiding en organisatie aan de Ouderendag die vier keer per jaar werd georganiseerd in wijkcentrum Noord.

Voor Stichting Welzijn Ouderen Spijkenisse (SWO) leidt ze sinds 1983 de ‘Klaverjasslang’. Dit doet ze tot op de dag van vandaag. Daarnaast organiseerde zij tot 2005 de Bingo Dansant op zondag en is sinds de opening in 2006 vrijwilligster in ontmoetingscentrum ‘Mei’. Hier begeleidt zij onder andere het sjoelen.

Naast alle vrijwilligersfuncties is mevrouw ook lang mantelzorger geweest voor haar vriendin en haar man. Dag en nacht stond ze voor hen klaar en na het overlijden van haar vriendin, heeft ze diens echtgenoot verzorgd.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant