De begraafplaats is een groene oase.
De begraafplaats is een groene oase. Foto: PR

Open Monumenten Dag op begraafplaats Vredehof Spijkenisse

Algemeen 750 keer gelezen

Spijkenisse - Zoals ieder jaar is op open monumentendag, dit jaar zaterdag 9 september de oude begraafplaats aan de Vredehofstraat te Spijkenisse geopend voor het publiek. 

Een vredige plek in het centrum van Spijkenisse waar dit jaar wederom een bijzondere tentoonstelling over rouwrituelen is te zien.

De landelijke organisatie begraafplaatsen gaf eerder aan dat dit een unieke collectie is. De vrijwilligers werden geprezen om hun creativiteit en hun activiteit op de begraafplaats. Het is daarom zeker een kijkje waard. Bij goed weer zijn de gidsen gekleed in rouwdracht zoals die in Spijkenisse tot de 2e wereldoorlog werd gedragen. Omdat het thema van OMD dit jaar “levend erfgoed is, ligt de nadruk op de natuur die er te zien en te horen is. Met een beetje geluk ziet u wellicht de grote groene specht, er fladderen vlinders en veel andere insecten. Het paddenstoelen seizoen is begonnen dus misschien zijn die ook te spotten. Verder wordt er dit jaar aandacht besteedt aan de kinderen die begraven zijn op de Vredehof.

Heeft u verhalen en of foto’s van mensen die op Vredehof liggen, dan houden de vrijwilligers zich aanbevolen. Om het dossier compleet te maken zijn zij afhankelijk van u. Ze hopen u te verwelkomen, de koffie/thee staat klaar. De begraafplaats is open vanaf 11.00 tot 17.00 uur.

Uit de krant

Uit de krant