Er werd enthousiast opgeruimd.
Er werd enthousiast opgeruimd. Foto: PR

Plogvirus verspreid tijdens ploglessen op basisscholen

Algemeen 919 keer gelezen

Van 10 tot 17 mei verzorgde PloggingNu in samenwerking met High Five Duurzaam in groepen 3 en 4 van een aantal basisscholen in de gemeente Nissewaard ploglessen. 

Dit zijn interactieve lessen waarin plogger Harold Joëls de jonge kinderen leerde wat de impact is van zwerfvuil op het milieu en dat de kinderen ook zelf onderdeel zijn van de oplossing. 

‘Yeah, we gaan afval opruimen’, was de blije reactie van veel kinderen. En het waren ook nuttige, leuke en gezellige lessen. De ene keer in de gymzaal of aula, de andere keer op het schoolplein en zelfs ook heerlijk buiten het schoolterrein.
Meer dan 150 kinderen volgden de lessen. Zij weten nu wat plastic soep is, hoe nieuwe dingen worden gemaakt van afval en waarom het nodig is dat zwerfafval zoveel mogelijk moet worden voorkomen. Joëls: ‘Het is genieten hoe de kinderen in zo’n les niet alleen het ploggen/ plandelen ervaren, maar ook veel plezier beleven aan het lekker buiten zijn, samenwerken, nadenken over en speuren naar zwerfvuil en afval scheiden.’

De meeste kinderen beloofden na de plogles ook beter op te letten als ze buiten spelen en een aantal kon niet wachten om na schooltijd verder te gaan ploggen. Missie geslaagd. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant