Het hondenstrandje aan de Bernisse.
Het hondenstrandje aan de Bernisse. Privéfoto

Ontdek je plekje in Nissewaard

Algemeen 568 keer gelezen

In deze rubriek belichten we iedere keer een locatie binnen Nissewaard, die de moeite waard is. Lezers delen met  ons hun mooiste, fijnste of uitzonderlijkste plekje. Het kan uiteenlopende redenen hebben waarom iemand deze speciale stek verkiest. Hierdoor ontdekt u als lezer de meest bijzondere plekjes in Nissewaard.

Deze week deelt Ramon Smit zijn plekje. 

Als manager bij een keukenspeciaalzaak heeft Ramon een drukke baan. Voorheen was hij verantwoordelijk voor een filiaal in Rotterdam, maar tegenwoordig reist Ramon af naar Gouda voor zijn werk, waar hij een gloednieuw filiaal onder zijn hoede heeft. Daarnaast is Ramon een fanatiek softballer. Sinds kort softbalt hij in Nieuwekerk aan de IJssel bij een vereniging. Dat is handiger te combineren met zijn werk. ‘Sinds ik in Gouda werk, kwam ik bijna niet meer aan mijn favoriete sport toe. Nu ik in Rotterdam op een andere locatie kan trainen, kan ik na mijn werk meteen door. Ik trainde altijd in Rotterdam maar die afstand vanaf Gouda was door het drukke verkeer gewoonweg niet meer te doen. Op een gegeven moment had ik helemaal geen mogelijkheid meer voor mijn sport. Dat deed mij vooral mentaal geen goed. Na een drukke werkweek, moet ik even kunnen ontladen. Nu kan ik twee keer per week weer heerlijk aan de slag’, zo legt Ramon uit. Verder is Ramon vader van Roos en Mirthe, echtgenoot van Nancy en baasje van Pipo. Ramon komt uit Hoogvliet maar komt zodra de temperaturen wat omhooggaan dagelijks speciaal naar Nissewaard voor zijn bejaarde hond Pipo. ‘Dan help ik Pipo in de auto en rij ik richting de Bernisse, hier kan Pipo heerlijk het water in. Het water is er lang ondiep voor hem namelijk. Iets wat voor Pipo heel belangrijk is, anders zou hij denk ik al niet meer kunnen zwemmen. Het springen in het water gaat bijna niet, dat durft hij niet meer en hier kan hij op eigen tempo het water in waggelen. Vaak gezellig met andere honden ook, wat Pipo fit houdt’, lacht Ramon.

Het hondenstrand waar Ramon het over heeft, ligt ter hoogte van Simonshaven in het Bernisse gebied. Het is speciaal aangelegd voor de viervoeters. Verzekerd van waterpret! ‘Vanuit Hoogvliet is dit nog een redelijke afstand om aan te rijden. Dat heb ik maar wat graag voor Pipo over. Eens per week kom ik nog in het filiaal in Rotterdam en daar werkt een collega uit Spijkenisse. Zij neemt elke week de Groot Nissewaard naar haar werk mee. Daar lees ik altijd de krant even door, waaronder deze rubriek. Ik wilde graag deze plek belichten, vooral voor mensen net als ik, met oude of kleine honden, die hier veilig het water in kunnen. Daarbij kun je er heerlijk van het uitzicht en de rust genieten als baasje. Daarom is mijn favoriete plek!’, stelt Ramon met overtuiging.

Uit de krant

Uit de krant