Jamai brengt ode aan Elton John.
Jamai brengt ode aan Elton John. Foto: Jurgen Jacob Lodder

Grote namen in nieuwe theaterseizoen

Algemeen 740 keer gelezen

Gisteravond is het nieuwe theaterprogramma officieel bekend gemaakt en wederom is het Rob van Wijk en zijn team gelukt om een mooie mix van voorstellingen te brengen.

‘Natuurlijk zijn er altijd voorstellingen waarvan ik graag wil dat de bezoekers ze zien, maar ik heb als opdracht om te zorgen dat het theater laagdrempelig is en daarom brengen we vooral voorstellingen die ons publiek graag ziet. En ik denk dat dat dit seizoen wederom gelukt is.’

Vorig jaar liep de voorverkoop iets langzamer dan voor de coronaperiode maar uiteindelijk zijn er ruim 70.000 kaarten verkocht. ‘Inmiddels hebben we al heel wat kaarten verkocht van voorstellingen waarvan de artiesten zelf al naar buiten brachten dat ze kwamen en ik heb er dan ook goede hoop op dat we het aantal verkochte kaarten in het komende seizoen gaan overtreffen.’

Wat kunt u zoal verwachten in het nieuwe seizoen? Er zijn ruim 200 voorstellingen met vooral een ruime keuze in muziek, cabaret en musical. Tijdens de seizoenspresentatie nam Martijn Kardol de bezoekers met een preview mee naar een aantal verrassende voorstellingen, waaronder o.a. The Songwriters Club, de musical Autumn Nights, The Billy Joel Experience en de cabaretmusical Ver van je Bed, waarin hij zelf speelt. De musical Mama Mia! is maar liefst zes keer te zien. Daarnaast komt Simone Kleinsma met De Hospita naar Spijkenisse en vertelt Boni the musical het verhaal over de strijd tegen de slavernij.

Muziekliefhebbers komen aan hun trekken met o.a. Waylon, Herman van Veen, The Dutch Eagles, Nick Schilder, Country Roads, Jamai, ‘Whitney – Queen of the Night’, Karin Bloemen & Old School Band, ‘The Freddy Mercury Story’, 3JS en Red Limo Quartet en Jan Douwe Kroeske vs Nederpop All Stars. De klassieke concerten in het Witte Kerkje van Simonshaven vinden ook in het nieuwe seizoen plaats en in het Jazz programma zijn er voorstellingen in zowel de kleine als de grote zaal.

Het cabaretprogramma kent namen als: Najib Amhali, René van Meurs, Bert Visscher, Claudia de Breij, Sjaak Bral, Rayen Panday, Guido Weijers, Ashton Brothers, Kommil Foo, Tineke Schouten, Lenette van Dongen, Pieter Derks en Philip Geubels. En vergeet de voordelige cabaretseries niet, waarbij je vijf avonden kennis kunt maken met verschillende cabarettalenten voor € 55,00!

En aangezien je niet vroeg genoeg kunt beginnen met het bezoeken van het theater, is er weer een mooi programma samengesteld met een voordelige peuter- en kleuterserie voor € 22,50 voor drie voorstellingen. Daarnaast vindt de première van Rapunzel de musical (4+) plaats in Spijkenisse en kan er genoten worden van Disney Winnie de Poeh de musical (4+).

Toneelliefhebbers worden getrakteerd op mooie en hilarische stukken als o.a. ‘Wat mijn man niet weet’, ‘De ongeplukte zusters van Almere County’ met o.a. Plien van Bennekom en Ilse Warringa, ‘Murder on the Orient Express’, ‘De komedie over een bankoverval’, geregisseerd en bewerkt door Jon van Eerd en ‘Masterclass’ met Pia Douwes. 

Dansvoorstellingen van o.a. Isabelle Beernaert, Conny Janssen Danst en ISH Dans Collective. En andere grote shows als ‘Irish New Year Party’ van Rhythm of the Dance, de première van Christian Farla, Soy de Cuba, African Mama’s, Top 2000 Live e.v.a.  Ook op opera- en balletgebied zit u bij De Stoep goed met o.a. ‘De Notenkraker’ door het Ballet van de Staatsopera Bulgarije Stara Zagora en de opera ‘De Barbier van Sevilla’ door de Staatsopera van Moldavië. 

Bestellen van kaarten voor voorstellingen in het nieuwe theaterseizoen is mogelijk vanaf 30 mei om 13.30 uur. Vrienden van het theater kunnen met voorrang bestellen van 24 mei 13.30 uur tot 30 mei 13.00 uur.

Uit de krant

Uit de krant