Afbeelding
Foto: RET/R. Keus

Met de metro tot vlak aan zee: station Hoek van Holland Strand geopend

Algemeen 1.512 keer gelezen

Vanaf vandaag kunnen reizigers uit Rotterdam en omgeving van hartje stad naar het strand met metrolijn B. De ligging van het nieuwe metrostation Hoek van Holland Strand is uniek: je stapt uit de metro zo het strand op. Nergens in Nederland kom je over het spoor zo dichtbij zee.

Met dit unieke metrostation in Nederland en de rest van de wereld krijgt het strand van Hoek van Holland een boost als 4-seizoenenbadplaats. Bijna nergens stap je zo dichtbij de zee uit de trein, tram of metro. Bovendien verbindt de metro hartje stad in Rotterdam met het strand in slechts 37 minuten (Beurs- Hoek van Holland Strand). Ook het metrostation Hoek van Holland Haven is nieuw en werd vandaag voor het eerst in gebruik genomen.

Zomerdrukte
De metro gaat dagelijks drie keer per uur naar het strand rijden, in de zomer rijdt de metro op vakantiedagen en in weekend vier keer per uur. Op stranddagen kunnen er extra metroritten in worden gezet. Die extra strandritten bevinden zich nu nog in de testfase. Voordat de eerste zomerse dagen starten, verwacht de RET ook voor die extra ritten een vergunning te hebben.

Uit de krant

Uit de krant