Afbeelding

Lezers schrijven: Hulde aan de voorzitter (STEMlokaal)

Algemeen 917 keer gelezen

Yes! Eindelijk stemmen. Na enkel debatuitzendingen gekeken te hebben was het vanochtend aan mij de beurt om mijn stem uit te brengen. Omdat ik in de avond niet in de gelegenheid ben om te stemmen ben ik vanochtend gegaan.

Toen ik aan kwam lopen zag ik iemand opzichtig naar buiten kijken. Als ik kon liplezen moet hij zoiets gezegd hebben als “daar heb je de eerste”. Na binnenkomst wenste ik iedereen een goedemorgen. Nadien zocht ik naar mijn rijbewijs Op dat moment vroeg de ene medewerker aan de voorzitter of hij al het stemformulier mocht uitreiken. De voorzitter antwoordde dat ze voorzichtig moeten zijn met zgn. mysterie-shoppers. Om deze reden gaf hij nog geen stemformulier. Toen ik mijn rijbewijs erbij had gehaald werd mij gezegd dat ik drie minuten te vroeg was. DRIE minuten! Of ik even wilde wachten. Ik zei nog “dat meent u niet”. De voorzitter volhardde in zijn beslissing. Toen zat bij mij de stemming er ook goed in en heb rechtsomkeer gemaakt. Dan maar geen stem en ga ik wel door naar mijn werk. Onderweg naar mijn werk prees ik wel de voorzitter. Waar zou Nederland zijn als ze 3 minuten eerder het stemlokaal zouden openen voor een enkele stemmer? Zouden er dan ook hertellingen moeten plaatsvinden? Zou de ene medewerker de ander verlinken dat er mogelijk sprake is van fraude omdat het stemlokaal drie minuten eerder openging? Als ik bij deze vragen stilsta dan denk ik dat Nissewaard aan een grote stembusfraude is ontkomen omdat ik drie minuten te vroeg wilde stemmen. Zonder een onvertogen woord is dit door een kordaat optreden van de stemlokaal-voorzitter voorkomen. Hulde! Ik zit nu echt met een schuldgevoel dat ik niet drie minuten heb kunnen wachten.

Ruud van den Bos

Voor deze rubriek komen slechts in aanmerking brieven waarvan de naam en het adres van de afzender bij de redactie bekend zijn. Indien gewenst, wordt de brief in de krant ondertekend met ‘naam en adres bij redactie bekend’. Plaatsing in deze kolommen geschiedt buiten verantwoordelijkheid van de redactie en hoeft dus niet in te houden dat de redactie het met de inhoud eens is.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant