Olympia verliest voorlopig strijd om tweede plaats

Sport 163 keer gelezen

Schiedam: Olympia heeft in een rechtstreekse confrontatie tegen Nexus de strijd om de tweede plaats in de derde klasse I voorlopig verloren. De Spijkenissers gingen in de harde wedstrijd tegen de Schiedamse korfbalequipe in de Margriethal in Schiedam met 15-14 (8-6) ten onder.

‘Het was een bikkelpartij waarbij de scheidsrechter het niet in de hand had. Ik heb in de rust tegen de spelers gezegd de scheidsrechter met rust te laten en uit te gaan van de eigen krachten.’ De speech van coach Stefan Gringhuis leek aanvankelijk zijn vruchten af te werpen, want de Olympianen bogen de 8-6 achterstand bij rust binnen drie minuten om tot een 8-9 voorsprong. De ploegen wogen goed tegen elkaar op, maar tien minuten voor tijd, bij een stand van 10-10 begon de ellende. ‘We hebben ons in die fase laten gaan en liepen daarbij tegen gele kaarten op. Daan (Prikker, DR) kreeg zijn tweede, onterechte, gele kaart en moest er met rood af. Dat moment heeft de wedstrijd sterk beïnvloed,’ baalde de Spijkenisser coach niet alleen van de 15-14 nederlaag, maar ook van de schorsing, die Daan Prikker op 10 januari te wachten staat tegen Ventura Sport.

Olympia: Daan Prikker (3 keer, 50. Peter Dijker), Martijn Koolwijk (3 keer), Charlotte Gret (1 keer), Elise Cafferata; Dennis Cromzigt (4 keer), Lennart Orgers (2 keer), Daphne de Water, Naomi de Water (1 keer).