Foto's:  Peter de Jong
Foto's: Peter de Jong

Olympia houdt tweede plaats levend

Sport 106 keer gelezen

Spijkenisse: Olympia heeft in de Olympiahal de belangrijke wedstrijd om de tweede plaats in de derde klasse I tegen hekkensluiter NIO met een 16-13 (8-7) overwinning afgesloten. De korfbalformatie uit Spijkenisse deelt achter het nog ongeslagen Vlaardingen de tweede plaats met het Schiedamse Nexus.

‘We zaten nu eens een keer aan de goede kant van de score,’ stelde coach Stefan Gringhuis. ‘NIO kwam in de tweede helft nog wel op 8-8, maar daarna gaven we vol gas en liepen we uit naar 14-10 en vervolgens 16-10. De drie tegengoals in de laatste vijf minuten waren onnodig, maar niet meer van belang.’ Daan Prikker speelde met onder meer zes treffers na lange tijd weer als vanouds. Dennis Cromzigt (werk) en de geblesseerde Lennart Orgers (hamstring) ontbraken in het team van Olympia. Olympia sluit het volleybaljaar aanstaande zaterdag af met de belangrijke wedstrijd om plaats twee tegen Nexus. Het duel in de Margriethal begint om 15.20 uur.

Olympia: Daan Prikker (6 keer), Martijn Koolwijk (1 keer), Charlotte Gret (2 keer), Elise Cafferata (48. Tanya van Buuren); Jerry Kasten (4 keer), Mathijs Kleinman (1 keer), Daphne de Water (1 keer), Naomi de Water.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant