Foto's: Peter de Jong

Zuidland in extra tijd langs Piershil

Sport 132 keer gelezen

Zuidland – Het eerste deel van de competitie is door Zuidland uitstekend afgesloten. Zelf won de ploeg van Adri van Tiggelen met 4-3 in de extra tijd van Piershil en concurrent Papendrecht speelde met 1-1 gelijk tegen Drechtstreek. Hierdoor staan beide ploegen aan kop, maar de Papendrechters hebben nog wel komende zaterdag een gestaakt duel in te halen tegen Neptunus Schiebroek.

Papendrecht leidt met nog een minuut te spelen met 1-2 en dus lijkt Papendrecht met drie punten voorsprong de winterstop in te gaan. De start van het team van Van Tiggelen was overigens uitstekend. De Bernissers kwamen op een 2-0 voorsprong dankzij treffers van John van Tiggelen en Corly Bazoer. Toch wisten de gasten uit de Hoekse Waard de spanning terug in de wedstrijd te brengen. De derde treffer kwam van Marcel van der Berg en zo stond Zuidland opnieuw met twee punten voorsprong in de wedstrijd. De  tegenstander uit Piershil bleek erg taai en vocht zich terug in het duel en kwam tot 3-3. In de extra tijd van het duel was het Frank Molendijk die voor de volle winst voor Zuidland wist te zorgen. ‘Op het eind was het een zwaar bevochten overwinning. Ik denk dat het voor het publiek een hele leuke wedstrijd is geweest. Wij komen met 2-0 en 3-1 voor en toch komen zij terug tot 3-3. We waren soms te laat en daar profiteerde Piershil goed van. Ik vroeg me echt af, hoe het mogelijk was dat ze terug kwamen. Gelukkig scoor je dan nog in blessuretijd de winnende treffer’, zegt Adri van Tiggelen over het duel. De komende weken houdt Zuidland even rust en begin januari gaat de ploeg op trainingskamp in Mierlo. Op 24 januari 2015 speelt de ploeg uit Nissewaard dan weer een competitieduel bij hekkensluiter VV Pernis.

Opstelling Zuidland: Kevin de Kok; Martijn Terlouw, Marcel van den Berg, Robin van Buuren, Frank Molendijk; Robert Michilsen, Maurice Wolters; Runell Martis; Sediq Walizada, John van Tiggelen, Corly Bazoer.