Afbeelding

Renovatie begraafplaats afgerond

Actueel 226 keer gelezen

Zuidland - De afgelopen maanden is er veel werk verricht op de oude begraafplaats aan de Raadhuisstraat in Zuidland. Een stukje historie is in ere hersteld. De onthulling van het informatiebord door wethouder Van der Weg was de afsluiting van het project.

Geen graven geruimd
De renovatie was hard nodig. Paden waren overwoekerd, graven nauwelijks zichtbaar  en bomen was in een slechte staat. Dat laatste hield in dat er voorzichtig te werk gegaan moest worden bij het verwijderen van de bomen, want er mochten geen graven geruimd worden.  Grafmonumenten zijn schoongemaakt en gerenoveerd, net als het baarhuisje en het toegangshek. Het geheel oogt nog kaal, maar wethouder Van der Weg verwacht dat over een paar jaar de beukenhaag en de terug geplante bomen de begraafplaats, die in gebruik was tussen 1828 en 1979, weer de oude grandeur geven.

Oorlogsgraven
Naast de grafmonumenten die een cultuurhistorische waarde hebben, liggen op de begraafplaats ook slachtoffers van het bombardement  op Zuidland op 18 juni 1941 en een slachtoffer van de watersnoodramp begraven.

 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant