Afbeelding

Tour de Rotterdam voor Alzheimer

Actueel 98 keer gelezen

Rotterdam – Op zaterdag 27 juni 2015 zal voor de 4e keer het fietsevenement de Erasmus MC Tour de Rotterdam worden georganiseerd. Tijdens de Erasmus MC Tour de Rotterdam worden diverse fietstochten georganiseerd door de regio en het inschrijfgeld wordt beschikbaar gesteld aan een goed doel. In 2012 en 2013 was de opbrengst bestemd voor onderzoek naar hartziekten, in juni jl. werd € 50.000 bij elkaar gereden voor de actie “100 jaar Daniel” (kankeronderzoek). In 2015 zal de opbrengst bestemd zijn voor onderzoek naar Alzheimer.

Prachtige tochten, ook voor gezelligheidsfietsers
Op het programma staat een pelotonstocht van 140 km, waar honderden wielrenners in gesloten formatie onder begeleiding van politie en verkeersregelaars eerst door Rotterdam Centrum rijden om vervolgens via o.a. Albrandswaard, Spijkenisse, Zuidland en Hellevoetsluis naar Goeree-Overflakkee (Stellendam, Melissant, Dirksland, Middelharnis en Den Bommel) te rijden. Via de Hoeksche Waard (Zuid Beijerland, Piershil, Nieuw Beijerland, Oud Beijerland en Heinenoord) zal de wielerkaravaan (met een gemiddelde snelheid van 28 km. per uur) naar Rotterdam terug rijden.
Naast de pelotonstocht zijn er  twee individuele toertochten van 85 en 135 km. Verder is er  een tocht in de omgeving van Rotterdam van 40 km.
Start- en finishlocatie is  Topsportcentrum Rotterdam (naast De Kuip).
De routes van 2015 zullen deels worden afgestemd op de route die de deelnemers van de Tour de France een week later door de regio rijden. De Erasmus MC Tour de Rotterdam zal het enige side-event zijn in Rotterdam m.b.t. de doorkomst van de Tour de France.

Meedoen en inschrijven
Vanaf heden is het mogelijk om u voor één van de toertochten in te schrijven. Meer informatie is te vinden op www.tourderotterdam.nl. Daar kunnen de fietsers zich ook online inschrijven. Alle opbrengsten zijn voor het onderzoek naar Alzheimer. Het is ook mogelijk om als bedrijfsteam mee te doen. Hiervoor bestaat een speciaal arrangement.

 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant