Archieffoto Peter de Jong

SC Botlek door fouten onderuit

Sport 151 keer gelezen

Rotterdam – SC Botlek heeft zaterdag met 2-1 verloren bij Neptunes/Schiebroek. De Rotterdamse fusieclub kwam voor rust op voorsprong, nadat Dave Leurs de fout in ging. Na rust bleven beiden ploegen het proberen. Na opnieuw een fout van Leurs kwamen de Rotterdammers op 2-0.

Tien minuten voor tijd werd Lans neergelegd en mocht SC Botlek vanaf elf meter trappen. Nasser Abdalla faalde niet en bracht de stand op 2-1. Hierna scoorden beide ploegen niet meer. ‘We hebben strijdt geleverd. Dat werd helaas niet beloond voor ons. Dan worden twee fouten afgestraft. We krijgen dan nog een strafschop, maar die jongen had al geel en had er dus af gemoeten. Dat gebeurde niet. Erg jammer want een nederlaag hadden we niet verdiend’, zegt John Lopes Cruz na de nederlaag. Zaterdag is Amstelwijck de tegenstander. Een week later volgt het restant van de vorige week gestaakte wedstrijd tegen Spirit. Met nog slechts twintig minuten te spelen staan de Spijkenissers voor met 2-1.

Opstelling SC Botlek: Kevin Rijsdijk; Kevin Michilsen, Dave Leurs (Steven Lans), Mick Loendersloot, Dave Leurs, Patrick Klaris; John Lopes Cruz (Kenny Lopes Cruz), Jeffrey Pols, Ralf van der Meer (Glenn Meelis); Jordy de Winter; Nasser Abdalla en  John Ackon.