Archieffoto Peter de Jong

Spijkenisse in slotfase onderuit

Sport 122 keer gelezen

Noordwijk – Spijkenisse is zaterdag in de slotfase onderuit gegaan in het duel bij Noordwijk. De ploeg van Peter Wubben zag in de voorlaatste minuut de 2-1 voor de Noordwijkers in de goal gaan en dat betekende dat er geen punt mee naar huis kon worden genomen. Kansen kreeg Spijkenisse al in de beginfase. Een kans voor Emir Jasarevic werd tot corner verwerkt door de thuisploeg. Ook doelman Dyron Byl bleek niet te verschalken bij een afstandsschot van Maurice Splinter.

Spijkenisse had voor de rust de meeste mogelijkheden, maar schoten van Ruperto Dorothea, Julièn Gret en Emir Jasarevic leverden niet het gewenste resultaat. Stefano Goncalves krulde vanaf de punt van het strafschopgebied richting verste paal, maar ook deze bal kwam via de paal weer terug het veld. Na de thee deed Noordwijk er iets meer gas bij. Al na vijf minuten kwam men op een 1-0 voorsprong dankzij een treffer van Nick Brouwer. Het spel golfde vervolgens op en neer. Een kwartier voor het einde schoot Juliën Gret op het doel , liep Dorothea over de bal heen en rolde de bal toch in de goal.  Hiermee was de zeer terecht gelijkmaker een feit. Iedereen dacht al dat er een puntendeling op het Noordwijkse sportpark zou komen, maar een zondagsschot van Diederik Hoogewaard zorgde alsnog ervoor dat de overwinning bij Noordwijk bleef. ‘We hebben een aardige partij geboden. We waren erg aan elkaar gewaagd. Voor rust waren de beste kansen voor Spijkenisse. Toch komen we niet op voorsprong. Dat doen zij kort na rust wel. Na een aanvallende wissel komen we dan gelijk en kreeg Noordwijk nog een slotoffensief, waarin we aardig tegenpartij hebben geboden. Dan gaat een afstandschot er toch in. Volgende week wordt heel erg belangrijk tegen SHO’, zegt Aren Buvens over het duel. Spijkenisse staat nu met 10 punten samen met Kloetinge, Smitshoek en SHO op een gedeelde 10e plaats. Zaterdag is de laatste wedstrijd voor de winterstop. Dat is de Spui derby met SHO. Bij een overwinning op de ploeg uit Oud Beijerland kan Spijkenisse zich weer omhoog werken.

Opstelling Spijkenisse: Dyron Bijl, Mark Bevaart, Bart van Muijen, Jeffrey Schenk, Elwin Spoel (61. Jeffrey Duijnstee), Eric Polet, Shane van den Engel, Jerson Ribeiro, Julièn Gret, Ruperto Dorothea, Emir Jasarevic (82. Djerreld Muntslag).