Er werd aandachtig geluisterd.
Er werd aandachtig geluisterd. Foto: Foto-OK.nl

Voorlezen bij kinderdagverblijf Beer Balou

Algemeen 956 keer gelezen

Spijkenisse – In het kader van de Nationale Voorleesdagen heeft wethouder Wouter Struijk vanmorgen voorgelezen bij kinderdagverblijf Beer Balou aan de Noordakker.

De wethouder las voor uit het prentenboek ‘Maximiliaan Modderman geeft een feestje’ geschreven door Joukje Akveld. Het verhaal gaat over Maximiliaan Modderman die alleen thuis is en een feest organiseert voor zijn speelgoedbeesten. Het wordt uiteindelijk een wild, vies feestje met taart! De trui, de knuffelbeesten, het boek, de taart, zelfs Maximiliaan, alles verdwijnt in het bad. Gelukkig loopt alles goed af. De kinderen luisterden aandachtig en bekeken de mooie plaatjes. Sommige kinderen mochten aan het einde het verhaaltje ‘uitblazen’ en het boek van dichtbij bekijken.

Nationale voorleesdagen
Het prentenboek is gekozen tot het prentenboek van het jaar 2023 en staat deze week centraal tijdens de Nationale voorleesdagen van 25 januari t/m 4 februari 2023. Het doel van de voorleesdagen is het stimuleren van voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen of net het lezen hebben geleerd. Kinderen die van jongs af aan zijn voorgelezen hebben betere leerprestaties op school. Ze zijn gemotiveerd om te leren lezen, ze zijn taalvaardiger en ze begrijpen teksten beter.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant