Archieffoto Peter de Jong
Archieffoto Peter de Jong

Spivo grijpt met “pintje” volle winst tegen hekkensluiter

Sport 121 keer gelezen

Spijkenisse: De volleybalsters van Spivo hebben een belangrijke 4-0 (25-21, 25-23, 25-21, 25-23) overwinning geboekt in de staartwedstrijd tegen Mikro Elektra Roosendaal. De Spijkenisser vrouwen zijn met de volle vijf punten opgeschoven naar de tiende plaats in de tweede divisie C. ‘Deze overwinning komt echt goed binnen,’ straalde Ronald Lacroes.

‘Het was een zware week, hadden de hele week gefocust getraind, zag de nervositeit op de belangrijke wedstrijd tegen Roosendaal toenemen, maar hebben de spanning nog voor de wedstrijd met een pintje bier weggenomen.’ Het slokje bier deed de vrouwen van Spivo kennelijk goed, want zij kwamen ontspannen binnen de lijnen. ‘Het was nog niet het volleybal dat deze ploeg kan spelen, maar de bereidheid om met goed verdedigen, een prima blokkage keihard voor elkaar te willen werken verdiend alle complimenten voor het team.’ Belangrijk in het team was Angjeny Tolentino (foto) die met haar lengte van 1.72 de 1.95 kilometer lange Roosendaalse in de blokkage de baas was. ‘Het was bewonerswaardig hoe Angjeny de ballen loeihard tegen de grond sloeg.’ Maar ook Sanne Kegel behoedde haar team voor setverlies door in de sets twee en vier met een prima serviceserie een achterstand om te buigen in een overwinning.’  Spivo komt pas op zaterdag 13 december in Den Oert weer in actie tegen titelkandidaat Zaanstad.

Spivo: Mariska Hommels, Kim Kegel, Sanneke Seldenthuis, Sanne Kegel, Angjeny Tolentino, Jill van Rhee, Tessa Martherus, Lisette Prens.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant