Rowan heeft zijn plekje gevonden in het Hartelpark.
Rowan heeft zijn plekje gevonden in het Hartelpark. Privéfoto

Ontdek je plekje in Nissewaard

Algemeen 791 keer gelezen

In deze rubriek belichten we iedere keer een locatie binnen Nissewaard, die de moeite waard is. Lezers delen ons hun mooiste, fijnste of uitzonderlijkste plekje. Het kan uiteenlopende redenen hebben waarom iemand deze speciale stek verkiest. Hierdoor ontdekt u als lezer de meest bijzondere plekjes in Nissewaard. 

Deze week deelt Rowan Turfboer zijn plekje. 

Rowan is van origine een Scheveninger, maar de liefde bracht hem zeven jaar gelden naar Spijkenisse. Met zijn 30 jaar is deze jongeman een echte skiliefhebber. Zodra hij er even tussenuit kan, staat hij op de latten, zoals hij zelf zegt. Het liefste skiet hij Zwitserland. ‘Ik ben al sinds mijn kinderjaren dol op het skiën. Niet te verwarren met wintersport. Want skiën is een sport op zich. Op de pistes vindt men de vakantiegangers oftewel de wintersporters én vaak hebben de skiërs of snowboarders een eigen plekje op de piste, zodat zij fanatiek met hun sport aan de slag kunnen gaan. Zelf ben ik een liefhebber van Alpine skiën en Oost-Europa leent zich het best voor de fanatieke sportskiër’, vertelt Rowan. 

Na een lelijke blessure welke hij een paar jaar geleden opliep tijdens zijn favoriete sport, is het van groot belang dat Rowan dagelijks wandelmeters maakt om zijn sport te kunnen blijven uitoefenen. ‘Ik moet de boel soepel houden, wil ik überhaupt kunnen blijven skiën. Eens per week sta ik op de piste in Den Haag om routine in mijn sport te kunnen houden’, legt Rowan uit. Na een val van grote hoogte, doordat één van zijn ski’s brak, scheurde hij ook zijn kniebanden aan beiden knieën. ‘Lange tijd bestond de onzekerheid of ik ooit nog op de latten zou kunnen staan. Maar ook of ik ooit weer zou kunnen deelnemen aan een fysiek belastbare sport als deze’, aldus Rowan. 

Hij heeft lang moeten revalideren en is erg trots op waar hij nu is. Zelf heeft hij de drive nooit verloren op terug op de latten te komen. Aan wedstrijden zal hij nooit meer kunnen deelnemen, maar daar heeft Rowan vrede mee. Zolang hij naar eigen zeggen, maar van de piste af kan duiken. 

Tijdens zijn dagelijkse wandeling in het Hartelpark heeft Rowan een favoriet plekje ontdekt. Wat hem doet denken aan een uitzicht vanuit het dal in het Zwitserse Wallis. ‘Uiteraard zijn het andere bomen. Maar als je kijkt lijkt het net alsof er een gebergte achter ligt. Terwijl de Hartelbrug erachter verscholen ligt. Maar het is heerlijk dromen zo’, lacht Rowan. Het Hartelpark is een stadsrandpark in Spijkenisse ligt aan de noordgrens en bestaat uit twee delen. Te weten; Hartel West midden en Hartel Oost. Het vormt de groene buffer tussen de bebouwing en het industriegebied de Botlek. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant