Archieffoto: Peter de Jong

Spijkenisse moet oppassen na nieuwe nederlaag

Sport 111 keer gelezen

Spijkenisse: Spijkenisse heeft afgelopen zaterdag tegen Ter Leede met 0-2 (0-1) zijn vierde nederlaag op rij geleden. Toch was Peter Wubben beter te spreken dan de afgang tegen RVVH (4-0) een week eerder. ‘We hebben een strijdbare en acceptabele wedstrijd gespeeld, maar toonden aanvallend te weinig raffinement en hadden ook het geluk niet mee,’ meende de trainer van Spijkenisse.

Spijkenisse was in de eerste helft de bovenliggende partij, maar Shane van den Engel en Elwin Spoel hadden het vizier niet op scherp afgesteld. Vlak voor rust nam de club uit Sassenheim door een treffer van Robert Steemers onverwacht de leiding: 0-1. Spijkenisse probeerde in de tweede helft langszij te komen. Zo werd een treffer van Emir Jazarevic (foto) om onduidelijke redenen door scheidsrechter Van der Roest afgekeurd en wuifde de scheidsrechter ook een vermeende strafschop weg nadat Ruperto Dorothea wel degelijk door doelman Bogdan Constantin binnen de zestien onderuit was gehaald. ‘Dat was een geheide strafschop,’ gaf Wubben daarmee aan dat de grote clubs uit de Bollenstreek altijd een streepje voor hebben. De trainer van Spijkenisse probeerde met de aanvallers Djerreld Muntslag voor middenvelder Bevaart en Gret voor verdediger Jeffrey Schenk de gelijkmaker te forceren, maar het was Tony Schreurs, die de wedstrijd in de allerlaatste minuut in het slot wierp: 0-2. ‘We zitten momenteel in een zware kalenderfase. De doelstelling is dat we aan het einde van de rit drie ploegen onder ons moeten houden en dat gaat lukken.’ Spijkenisse speelt aanstaande zaterdag om 14.30 uur in en tegen Noordwijk.

Spijkenisse: Dyron Bijl; Etienne Mariana, Bart van Muyen, Jeffrey Schenk (75. Julien Gret), Elwin Spoel; Mark Bevaart (60. Djerreld Muntslag), Shane van den Engel, Eric Polet, Ruperto Dorothea; Jeffrey Duijnstee, Emir Jasarevic.