Archieffoto Peter de Jong

De Kempvis morst dure punten aan Alkemade

Sport 149 keer gelezen

Spijkenisse: De waterpoloërs van De Kempvis hebben met een 12-12 (2-5, 5-1, 1-3, 4-3) gelijkspel twee dure punten laten liggen tegen Alkemade. De Spijkenissers leken in het eigen Rivièrabad met een score van 12-10 en nog één minuut spelen de zege binnen te hebben, maar de club uit Roelofsarendsveen bracht de spanning op 41 seconden van de bel terug tot 12-11, waarop een wanhoopsschot van één der gasten op zeven seconden van het einde zomaar achter de verbouwereerde doelman Henk de Bruijn in het doel plofte: 12-12.

‘Over de hele wedstrijd was de uitslag misschien wel terecht, maar als je in de slotfase nog een 12-10 voorsprong uit handen geeft is dat zeer teleurstellend,’ baalde coach Nico van Nieuwamerongen. ‘De groep was ook teleurgesteld, zeker nu we in een winnende flow zitten en meedoen voor de titel.’ De Kempvis bezet in de Bond derde klasse A de derde plaats met een achterstand van drie punten en een wedstrijd minder in de benen op koploper ZIAN. De Kempvis, dat het moest stellen zonder de vakantie vierende Menno de Vries, begon overigens slecht aan de wedstrijd, maar boog de 2-5 achterstand in de tweede periode om in een 7-6 voorsprong. ‘We kakten in de derde periode weer wat in, maar kwamen in het laatste kwart door een uitsluiting van een speler van Alkemade, die vier minuten kreeg, weer goed terug. Toen die speler bij 12-10 weer terugkeerde, raakte de ploeg kennelijk in de war, anders kan ik de 12-12 niet verklaren.’

De Kempvis: Henk de Bruijn; Remco van der Werf (1 keer), Remco van Nierop, Peter Verschoor (4 keer), Djurre Haitsma (1 keer), Sidney Davids (1 keer), Kerem Tunca (1 keer), Bas Havelaar, Alex Weijts (2 keer), Marcel Bakker (1 keer), Marien Vogel (1 keer).