Archieffoto Peter de Jong
Archieffoto Peter de Jong

Volleyballers Spivo nestelen zich in middenmoot

Sport 111 keer gelezen

Spijkenisse: De volleyballers van Spivo hebben zich na de 3-1 (22-25, 25-18, 27-25, 25-19) overwinning tegen Fusion 2 met een gedeelde vierde plaats nog wat steviger genesteld in de middenmoot van de derde divisie A. Het team van Mirelle Heerdink, dat het moest stellen zonder de geblesseerden Wichard Oorschot en Albert Bakker, terwijl Jan Willem Mijnans later kwam aanschuiven, behaalde in een aantrekkelijke wedstrijd een verdiende, maar enigszins geflatteerde overwinning.

‘Ik ben blij dat het zo gelopen is, maar de eerlijkheid gebied dat een vijfsetter terecht zou zijn geweest. ‘In de derde set kwamen de ervaren mannen bij Fusion in het veld, maar deze konden niets extra ’s brengen zodat we het toch met 27-25 hebben gehouden. We hebben ons eigen spelletje gespeeld met Michiel Ruigrok (foto) op de middenpositie als de absolute uitblinker. We hebben veel getraind op servicedruk en de servicepass. Dat kwam er in de eerste set nog niet helemaal goed uit, maar vanaf de tweede set begon het met Ronald Tabink te lopen. De buitenkant en de blokkering waren in evenwicht, maar de passing van Roland en met Michiel op midden hebben de doorslag gegeven,’ aldus de analyse van de coach van Spivo. De mannen komen op zaterdag 13 december in een rechtreeks gevecht om de vierde plaats in Made in actie tegen Jola Olympus.


Spivo:  Robert Nijsen, Marco de Wit, Ben Wols, Ronald Tabink, Michiel Ruigrok, Jan-Willem Mijnans, Christiaan Putter, Alex Verwoert.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant