Archieffoto Peter de Jong

Zweepslag scheidsrechter spelbreker SC Botlek

Sport 109 keer gelezen

Spijkenisse: SC Botlek dreigde Spirit bij een 2-1 voorsprong onder de voet te lopen, tot in de zeventigste minuut toen de scheidsrechter het spel stil legde en aan beide partijen te kennen gaf vanwege een zweepslag niet meer verder te kunnen.

‘De scheidsrechter had tien minuten voor rust al last van zijn kuit. Tijdens de rust heeft onze verzorger (Joop Diepstraten, DR) hem op de massagetafel nog onder handen genomen, maar hij kon uiteindelijk niet verder,’ aldus Rinus Schrijver. De trainer van SC Botlek vond het moment van staken vervelend voor zijn ploeg. ‘Je kunt er natuurlijk niets aan doen, maar het vervelende was dat wij Spirit op dat moment zwaar onder druk hadden, zomaar uit konden lopen naar 3-1 of wel 4-1.’ Dat de Botlekkers op weg waren om de opponent uit Ouderkerk aan den IJssel in de staartwedstrijd in de tweede klasse D de nekslag toe te dienen, zag er in de eerste helft geenszins naar uit. ‘We stonden niet goed, hielden het veld te lang en waren minder in de persoonlijke duels. Wij hadden om onbegrijpelijke redenen angst voor Spirit. Zij waren in de eerste helft de bovenliggende partij.’ SC Botlek tapte met Ralf van der Meer voor Jordy de Winter uit een heel ander vaatje. Na drie minuten spelen kopte John Ackon een hoekschop van Ralf van der Meer tegen het garen: 1-0. Tien minuten later zette Ralf van der Meer druk op een verdediger, veroverde de bal en bracht vervolgens Nasser Abdalla in stelling, die de bal vervolgens hard in de verre hoek deponeerde: 2-0. Nadat een Botlekker verzuimde de wedstrijd in het slot te werpen, scoorde het tot dan toe ongevaarlijke Spirit in de omschakeling tegen: 2-1. Vervolgens was het de beurt aan de SC tot aan de zeventigste minuut. ‘We kregen na de 2-1 nog twee goede kansen waarna de scheidsrechter er een einde aan maakte.’ Wanneer de resterende tijd zal worden uitgespeeld is nog niet bekend. SC Botlek speelt aanstaande zaterdag in Rotterdam tegen Neptunus/Schiebroek.

SC Botlek: Kevin Rijsdijk; Kevin Michilsen, Dave Leurs, Mike Hoendersloot, Patrick Klaris; John Lopes Cruz (46. Kenny Lopes Cruz), Jeffrey Pols, Steven Lans; Jordy de Winter (46. Ralf van der Meer); Nasser Abdalla, John Ackon.