Archieffoto: Peter de Jong

Hekelingen sluit zich aan bij brede middenmoot

Sport 105 keer gelezen

Hekelingen: Hekelingen heeft door een 4-3 (1-0) overwinning tegen Spartaan ’20 aangepikt aan de staart van de brede middenmoot van de vierde klasse F. De Hekelingers kwamen de zege zeker toe, maar moesten in de slotfase nog alle zeilen bijzetten om de verkregen 4-1 voorsprong niet volledig kwijt te raken.

‘We hadden de boel bij 4-1 in het slot moeten gooien, maar deze jonge groep kent maar één weg en dat is aanvallen,’ wees Ad Reijtenbagh op de hectische slotfase. ‘Aanvallen is prima, maar je zult ook moeten verdedigen om de punten binnen te halen. Zeven minuten voor tijd werd het 4-3 en was het echt billen knijpen, maar hebben het gehouden.’ Hekelingen was vooral in de eerste helft de bovenliggende partij, maar kwam pas op slag van rust op voorsprong door Joey Wertz, die een voorzet van Zakaria Cheikh binnentikte: 1-0. De thuisclub verdubbelde vlak na rust de marge door Chandley Gijsbertha, die een voorzet van Bilal Tsouli tegen het garen kopte: 2-0. Vijf minuten later bracht de club van de Oldegaarde de spanning weer terug in de wedstrijd: 2-1. Vervolgens was daar weer goudhaantje Joey Wertz (foto), die met een reboundschot de marge weer op twee bracht: 3-1. Halverwege de tweede helft schoot José Ayala zijn ploeg naar een comfortabele 4-1 voorsprong. Spartaan ’20 kwam in de laatste tien minuten nog terug tot 4-3, maar verder liet de Hekelingse defensie het niet komen. Beide ploegen haalden met tien man het einde. Nadat een speler van Spartaan ’20 na een uur spelen met twee keer geel mocht inrukken, zag Chandly Gijsbertha in minuut zeventig na een domme actie de rode kaart. ‘We hebben met fris aanvallend spel een verdiende en welkome overwinning behaald. Hekelingen bezet de twaalfde plaats op drie punten van middenmoter SV Charlois. Hekelingen speelt aanstaande zaterdag in Rhoon tegen WCR.

Hekelingen: Wesley de Vos; Abdulla Dahir, Louis Kamermans, , Robin Boere, Chandley Gijsbertha; Bilal Tsouli (85. Enes Cingu), Jessy Povinelli, Kenan Dedeci (80. Jesse Steiginga), Zakaria Cheikh (60. José Ayala); Joey Wertz, Nuni Thode.