Van links naar rechts Hans van Hoof(Metropool) ,Toos Bastiaansen (OLON), Hans Rijkeboer (Voorne)
Van links naar rechts Hans van Hoof(Metropool) ,Toos Bastiaansen (OLON), Hans Rijkeboer (Voorne)

Lokale omroepen gaan samenwerken

Actueel 574 keer gelezen

Spijkenisse - Het bestuur van Stichting Omroep Metropool uit Spijkenisse, verantwoordelijk voor de uitzendingen van SmartFM/SmartTV en het bestuur van Stichting Omroep Voorne uit Hellevoetsluis, verantwoordelijk voor de uitzendingen van Radio Voorne en 0181tv hebben in een convenant hun ambities en doelen vastgelegd.

In aanwezigheid van mevrouw Toos Bastiaansen, beleidscoördinator Vorming Streekomroepen van Organisatie Lokale Omroepen Nederland (OLON) namen de omroepen het besluit om in 2015 samen verder te gaan als streekomroep voor alle gemeenten van Voorne-Putten.

Aanleiding voor het samengaan is: meedoen met de landelijke trend van omroephervormingen die in 2011 door de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) en OLON zijn uitgewerkt.  Momenteel zijn er in Nederland 288 lokale (grote en kleine) omroepen actief. Het streven is dat aantal terug te brengen tot 100 omroepen met een verzorgingsgebied van minimaal 100.000 inwoners.

De nieuwe streekomroep gaat deelnemen aan de OLON Mediahub, een centraal landelijk distributienetwerk. Hierdoor is het mogelijk om radio-en televisie-uitzendingen te zijner tijd in digitale kwaliteit in het must-carry pakket van de belangrijkste pakketaanbieders van radio en televisie op te nemen. Dit is een doorbraak, want tot voor kort waren de tv-uitzendingen van lokale omroepen alleen via UPC digitaal te ontvangen. In 2015 volgen KPN en andere partijen. Deelname aan de Mediahub is kostbaar en slechts haalbaar voor omroepen met een verzorgingsgebied groter dan 100.000 inwoners.

De nieuwe streekomroep gaat zich in 2015 met 24/7 nieuwsvoorziening via radio, televisie en internet richten op de vier gemeenten van Voorne–Putten. In het verzorgingsgebied van de nieuwe omroep wonen 155.000 mensen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant