Afbeelding

Hockeyers Spijkenisse incasseren gevoelige tik

Sport 393 keer gelezen

Spijkenisse: De hockeyers van HV Spijkenisse hebben op het sportpark Groenewoud een 2-6 (1-2) nederlaag geleden tegen Pelikaan. De Spijkenissers delen in de derde klasse B de zevende plaats. De Spijkenissers begonnen heel goed aan de wedstrijd door een vroege treffer van Maarten Bol: 1-0.

Nadat de Pelikaan op gelijke hoogte (1-1) was gekomen, kregen de bezoekers een dubieuze strafbal toegewezen. ‘Mitchel (Veloo, DR) kreeg een bal op het lichaam geslagen. Hij stond naast de goal en het was bovendien gevaarlijk spel,’ verklaarde coach Erik Beekman de onterecht gegeven stipbal. Spijkenisse kwam in de tweede deel goed terug en kwam dan ook verdiend langszij door een benutte strafcorner van Jelle Kuurstra: 2-2. Nadat een Spijkenisser foutje meteen werd afgestraft door een speler van Pelikaan (2-3), werd Mitchel Veloo na een strafcorner met bal en al het doel ingelopen. De ongelukkige verdediger zag tot zijn grote verbazing dat de treffer door de leidsman werd goedgekeurd: 2-4. ‘We hebben vanaf dat moment één op één alles of niets gespeeld, maar bij 2-5 was het over.’ De 2-6 die op het scorebord prijkte was slechts voor de statistiek. ‘Het was een zure nederlaag, waarin de tegenstander tot twee keer toe in het zadel is geholpen. Daarnaast zullen we ons voor de volgende wedstrijd tegen De IJssel energieker moeten opstellen en als mannen moeten spelen,’ bleef coach Erik Beekman ook kritisch op zijn eigen ploeg.

HV Spijkenisse (mannen): Sander de Kam; Marco Molendijk, Nino Bellaard, Mitchel Veloo, Alain Noels; Martijn Been, Fabian Bellaard, Matthijs Schoon; Jelle Kuurstra, Contijn Taselaar, Alexander Taat. Douwe Snel, Boris de Puij, Vincent Buik, Maarten Bol en Mees Taselaar kwamen ook in actie.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant