Afbeelding
Foto: Foto-OK.nl

Een kijkje in de communicatie van vroeger

Algemeen 461 keer gelezen

Spijkenisse - In het historische pand van het MAK Museum in Spijkenisse opende vandaag een nieuwe expositie: Communicatie bij MAK. Bezoekers kunnen vanaf nu een kijkje nemen bij diverse communicatiemiddelen van vroeger.

Tegenwoordig zijn we allemaal gewend aan onze smartphone en kunnen we bijna niet meer zonder. Maar dat is niet altijd zo geweest. In het historische pand van MAK in de Voorstraat kunnen bezoekers een kijkje nemen in de manieren van communiceren van vroeger, toen de draaitelefoon nog werd gebruikt. De expositie bestaat uit diverse objecten die de bezoeker laat nadenken over de ontwikkeling van communicatiemiddelen. Zo is de ontwikkeling van een ganzenveer tot een balpen te zien, kunnen bezoekers verschillende typmachines bewonderen en staat er zelfs een frankeerapparaat van de PTT.

Schrijfkist
De inspiratie voor de expositie kwam voort uit de schenking van een schrijfkist uit circa 1900, waardoor vrijwilliger Julius Ceasar direct gefascineerd was. Een van de twee bedsteden in het museum is omgetoverd tot ruimte vol met allerlei objecten omtrent communicatie. De expositie werd officieel geopend door Julius en Petra, omdat haar schoonvader de schrijfkist heeft geschonken aan het museum. Na de opening kon iedere bezoeker een kijkje nemen bij de de objecten in de bedstee, een vitrinekastje met objecten en de diverse bijschriften. Allerlei herinneringen kwamen naar boven en mensen gingen met elkaar in gesprek. 

Openingstijden museum: elke eerste en derde zaterdag van de maand van 13.00 tot 16.30 uur.

Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant

Uit de krant