Afbeelding
Foto: Foto-OK.nl

Sinterklaas en pieten op bezoek in Maaswijk

Algemeen 657 keer gelezen

Spijkenisse - Twee dagen voor pakjesavond is het tijd voor de kinderen in Maaswijk in Spijkenisse om Sinterklaas en de pieten te ontmoeten. Over heel het winkelcentrum in Maaswijk klonken de tonen van de vrolijke Pietenband De Roetpoepers.

Meer dan vijftig kinderen en hun ouders kwamen ondanks het gure weer kijken bij het winkelcentrum. Zij wilden graag een glimp opvangen van de goedheiligman en zijn pieten. Door de pietenband, die bestond uit meer dan tien pieten die onder andere trompet, samba of trommel speelden, ontstond er al snel een warme sfeer op de Hadewychplaats. Kinderen dansten arm in arm met de pieten op het liedje ‘Hij komt, hij komt, die lieve goede Sint’, terwijl andere pieten kruidnoten uitdeelden aan de kinderen. De Sint liet nog even op zich wachten. 

Enthousiast
De pietenband was er namelijk om 11.00 uur al, maar de Sint kwam vanwege zijn drukke agenda pas om 12.00 uur aan. Hij werd verwelkomd door de pietenband en tientallen nieuwsgierige kinderen en kon daarna plaats nemen op zijn gouden stoel, die was voorverwarmd door een eigenwijze piet. De stemming zat erin toen de Sint plaats nam op zijn stoel met twee ballonnen pilaren in de vorm van Sinterklaas en een piet naast hem. Tijdens de aankomst van Sinterklaas klonk het liedje ‘Kom maar binnen met de pret’, en de enthousiaste kinderen, maar ook volwassenen, zongen en dansten vrolijk mee.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant