Foto's: Aad v.d. Voorn
Foto's: Aad v.d. Voorn

SC Botlek door oog van de naald

Sport 153 keer gelezen

Pernis – SC Botlek zal zich nog wel achter de oren krabben na het bezoek bij VV Pernis. De formatie van Rinus Schrijver gaf zaterdag op sportpark Pernis een 0-2 voorsprong uit handen en mocht van geluk spreken dat het slechts 2-2 werd. Vooral in de beginfase hadden de gasten uit Spijkenisse het betere spel. Het was Nasser Abdalla die in de eerste minuut al voor het doel van Pernis kwam, maar doelman Ketting redde met de voet.

Na een kwartier kreeg Jeffrey Pols de bal niet in het doel en Abdalla kopte over. Na een klein half uur was het Glenn Meelis die de 0-1 voor SC Botlek wist aan te tekenen. Kort voor rust kreeg VV Pernis ook nog wat mogelijkheden. Eerst was het Richard Lopes Mendes die geen doel trof en ook Randy Evora kon in het doel koppen, maar deed dit niet. Na de thee kon SC Botlek profiteren van wat onoplettendheden. Eerst was het John Ackon die de paal raakte bij Niels Ketting, maar na acht minuten was er een hard schot van afstand van Glenn Meelis wat voor de 0-2 zorgde. Hierna leek SC Botlek het goed te vinden en was het vooral VV Pernis dat het betere spel had. Na een uur raakte Wemelsfelder de onderkant van de lat en Izak Lavooij schoot de bal over het doel. Ook een kans van invaller Tutone ging niet in het doel bij Kevin Rijsdijk. De thuisploeg bleef op sportpark Pernis proberen en twaalf minuten voor het einde was het Jordy Wemelsfelder die de verdiende aansluitingstreffer wist te scoren. Niet veel later was het invaller Barry Morais die van zeer ruime afstand op het doel schoot en de bal achter Kevin Rijsdijk liet verdwijnen. Hierna bleef Pernis druk zetten op de Spijkenissers, maar scoorde de ploegen niet meer. ‘Wij waren de sterkere ploeg. Alleen in het begin vond ik Botlek sterker. Het was wachten op een goal van ons en dan geven we de tweede treffer zomaar weg. We hebben echt veerkracht getoond vandaag. Ik wil mijn ploeg een groot compliment geven voor de inzet van vandaag. Ze zijn tot de bodem gegaan. Er had meer in gezeten’, zegt trainer Hans de Rover namens de thuisploeg. ‘Ik ben erg teleurgesteld in de groep. Als je van dit soort ploegen niet kan winnen, met alle respect voor Pernis, dan ligt het ook aan jezelf. Wij hadden het af moeten maken bij de 0-2, dan krijgen zij terrecht hoop na de 1-2. Wij zijn dan niet Clever en erg onrustig. Sommige jongens moeten zich afvragen of ze in de tweede klasse thuis horen, dat heb ik ook in de kleedkamer gezet’, zegt Rinus Schrijver namens SC Botlek. Met gelijke spel schoten de ploegen niet veel op. VV Pernis blijft laatste, nu met twee punten, en SC Botlek staat nu op de elfde plaats. SC Botlek speelt zaterdag tegen Piershil dat twee punten meer heeft dan de Spijkenissers.

 

Bijzonderheden:

29 Glenn Meelis 0-1

53 Glenn Meelis 0-2

78 Jordy Wemelsfelder 1-2

85 Barry Morais 2-2

 

Arbiter Peter Opdam behield de kaarten op zak

 

Opstelling VV Pernis: Niels Ketting; Sander Fonseca Gonsalves; Randy Evora (65 Gini Tutone); Heidy Monteiro Semedo; Lonny Mendes Fernandes; Izak LAvooiij; Jordy Wemeldfelder; Richard Mendes (67 Barry Morais); Michel Tavares; Edinho Almeida Silva en Michel van ‘t Zand.

Opstelling SC Botlek: Kevin Rijsdijk; Kevin Michilsen; Dave Leurs; Mick Loendersloot; Patrick Klaris (80 Gerson Silva Almeida); Glenn Meelis (90 Steven Lans); John Lopes Cruz; Jeffrey Pols; Nasser Abdalla; Ralf vander Meer (43 Jordy de Winter en John Ackon.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant